親手整禮物比男友,佢話我送埋啲垃圾

418 回覆
2874 Like 90 Dislike
分手啦
拿唔鍾意係一回事 佢可以唔妥份禮物本身 咁如果係咁絲打下次送禮物應該chok定料對方想要咩
但係呢幾唔鍾意都好 都唔應該話係垃圾咁去hurt人 點都係一份心意
見到就嬲 最憎d仆街
人地拎個心出黎當狗吠
你最好就飛左佢 等佢學下咩叫珍惜 等佢後悔一世
點解呢個post啲人咁冷血
吖女朋友整咗吖男朋友唔鍾意嘅禮物係一回事
吖男朋友咁無禮貌鬧吖女朋友係另外一回事黎咖窩
建議樓主諗清楚呢個人係咪真係愛你
愛你嘅人唔會咁樣對妳
跟依條仔同比狗屌冇分別,分分鐘更差
呢個post啲人係咪癲撚咗
全部咬住樓主唔放

禮物嘅價值除咗係本身樣嘢嘅價值
仲有送禮物嗰個人對你嘅心意
唔鍾意份禮物咪返屋企塞落櫃筒底囉
洗唔洗當面話人地整咗好耐嘅嘢係垃圾啊?
呢個係尊重嘅問題
當然樓主可以下次係揀禮物方面諗多啲
有改善嘅地方
但人地都係啱啱拍拖咋窩

樓主啊樓主
建議你諗清楚你對佢嘅愛
係唔係建基於對「戀愛」嘅追求
如果你只係追求浪漫好sweet嘅感覺,可能呢個人一唔符合你心中嘅形象,你就會好容易唔開心想分手
所以諗清楚究竟你鍾意佢個人定鍾意拍拖嘅感覺啦!

btw樓上留言嗰班人
全部都冷血無情
一個二個以為自己好撚醒
以為自己好理性好冷靜分析利害得失
頒個獎比你地
咪撚理其他人啦
根本就係你男朋友識唔識尊重你嘅問題
分手算啦
根本連登就係成班一啲平時已經唔尊重女性嘅人
喺度問問題 只要係女都預左俾人鬧希望樓主唔會唔開心
樓主的確係蠢 蠢在唔識飛左男朋友
溝通係有好多方法 明明可以心平氣和對女朋友講「其實你送呢啲俾我真係冇用架!但我好多謝你呀,下次送其他嘢俾我啦」
如果由以前開始收到已經唔睇 甚至話係垃圾
樓主嘅問題就係無出聲講自己感受同飛左條仔
見到班人話咩「咁真係垃圾黎窩」
就知道呢班人個腦無尊重兩個字
你中意佢d乜
鐘唔鐘意係一回事 但點可以話係垃圾架

如果條女送呢啲嘢比我 我應該會開心到心臟病發

利申:冇女 心臟好安全
唔知點解,一睇到樓主個post就覺得妳係一隻豬閪,中出唔即飛已經好有人性!
如果我女朋友咁做, 我會痴曬係間房日日睇, 同好珍惜佢。

不過冇女朋友
結論:唔鍾意DIY嘢冇問題,係態度問題
我都試過同女朋友講最憎銀包有coins位
佢偏偏送比我 但我選擇左默默地用
始終人地送咪就下
下次樓主你學阿寶妮咁
DIY隻小叉送俾佢
佢話係垃圾
咁咪皆大歡喜囉
絲打應該好年輕
不過你男朋友都唔係咩體貼既人
身為男人 我都覺得佢係廢柴
算鳩數啦,條仔咁有錢,性格有問題唔係怪事

你要市井情趣就咪鬼同佢一齊啦
分手啦,個男垃圾黎
搵個識欣賞你既人好過
你男朋友先係垃撚圾,即分手啦
太刻薄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞