歡迎想砌模型o既巴絲入黎(2)

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
Thanks
其實亞加力都係小幅度變形
ps油就幅度大啲
過左極限都係會斷開
我指 00Q full sabar, 自膠
𠵱家啲灰唔係幾十年前嗰啲 幼滑好多 0.2口徑都未試過塞

發色方面 睇你玩乜 玩坦克未必太影響到 玩囡 gundam 啲七彩鮮色就大影響
想問噴灰噴得唔夠滑(例如有d 位厚左),應唔應該用沙紙省滑佢?
買咗樽gaia evo灰色
明白
Gaia 嘅nazca 系列灰都正
nice好彩無撞板
仲買咗好多隻色, gaia premium red gp02好貴呀
雙星滲線油, black同dark brown, dark brown好似效果麻麻?
Premium 用量好少已經有色 砌電鍍紅沙撒比必備
我攞嚟噴gp02好似有啲唔match
諗住成隻嘅紅都用呢隻, 包括盾嘅decal
大家可否畀啲意見, 決定唔到泵同噴筆
泵TC501 or 610?
噴筆dpcp or max 3? 以新手嚟講
兩支都afford到, 兩支買哂都afford到, 但係如果用唔著又好似好無謂咁
有無更好嘅建議? 我google返嚟嘅buying guide都好似好舊, 見大路嘅都係呢啲
有冇巴打知邊度會多舊三國傳賣
同時出左rg 同新生hg 既機
大家覺得有邊隻係新hg 靚過/正過 rg
AGE係咪今日出
大概幾錢??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞