歡迎想砌模型o既巴絲入黎(2)

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
多謝捧場
想問下gaia支T06可唔可以用嚟開mr.colour D油?
準備買隻sm08,但係唔想特別買佢支開油水
我比較鐘意ka版(除左個頭),Ka版骨架冇乜力,裝hws後只可以站屍。牛油炮比較易甩,但裂甲透返精神骨架呢種華麗係rg冇得比。

就買曬兩隻, 本身隻 rg 鴨比同 rg nu 攪情景

Mg ka 就單機擺pose
以為血小販出RG
為RG而生既男人
不過印象中裂甲係ka版加上去
單計動畫
應該rg似d
Where is it
差唔多一年無砌過模型生疏哂(之前彩透沙同NU封塵到E家)
想買隻齋啪練下手順便培養返興趣
rg nu齋啪效果如何 會唔會好多水口
有冇巴打可以解答下,見D人話得T01可以稀釋到mr.colour
但係我見T01同T06成份係一樣,只係T06有緩乾劑
因為我見e7 model有某幾款色講明唯獨唔可以用t06,所以我就覺得奇怪
新嚟報到 放隻舊作上嚟先

咁樣睇上半身 腰位好似窄咗d咁
用0.3噴灰噴到訓著
係唔係轉返0.5噴好啲
本身對rg冇咩興趣,太細隻難上手玩,加上易甩件
但係rg sazabi係mg size,可動好又唔會點甩件,搞到想砌隻玩下
買啦
但係上手撚會唔會好有問題先
當然唔會真係當robot魂咁玩,不過應該會得閒無事就轉下pose
近幾隻RG冇咁易甩件
成年無玩統整左而家手上有既工具
3m紅藍綠海綿沙紙若干
400 800 1200沙紙
神手鉗一枝

玩素組啪完消光係咪再拎幾把短間尺/筆芯盒當打磨板用就夠哂
睇你覺得自己用得幾盡,霧化ok, 唔會滴滴仔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞