歡迎想砌模型o既巴絲入黎(2)

1001 回覆
15 Like 12 Dislike
我明白
隻sazabi想試噴成日流傳個隻max噴法,我冇理解錯嘅話就係用深主淺三隻色去噴高光陰影
問題係隻sazabi基本上成隻都係紅色,我自己又會分色,跟說明書咁分深中淺
咁嘅情況係咪用唔著max噴法,簡單噴小小陰影已經夠

Btw想問問,係紅色面嘅邊緣位噴透明黑做唔做到陰影效果
再問
請問AV air 其實係咪都要開稀先可以噴得滑d
隻sazabi諗住試下玩坊間流傳嘅max噴法,以我認知就係用深主淺三隻色去做陰影高光
但問題係sazabi成隻都紅色,而我本身都諗住做分色,跟本說明書深中淺
簡單嚟講,本身已經分咗深中淺,再用max噴法,會唔會搞到隻嘢d色好唔自然?會唔會簡單係邊位上d陰影都夠?

Btw想問下係紅色件d邊緣位噴透明黑會唔會都做到陰影效果,因為我唔鍾意太明顯嘅陰影
testing
大出血
再問
AV油質問題,唔會滑
幼線要練
搵張格仔紙
油稀啲細風細油跟住格仔紙啲線黎畫
日子有功你用黎寫字都得
原來係一定唔會滑

係咪用0.2 / 0.3 會好d?
i mean 噴幼線
唔覺意睇到RG Nu又唔覺意砌左
尻擺d pose比佢等上色,佢老死沙薩比我都仲有少少件未噴
快答:係
長細答:唔一定
我唔直答你用例子答
兩個制拉既距離一樣
第一個拉到盡就去到5
第二個拉到盡就去到3
咁你要出0.8~1.2咁上下結果
咁自然第二個制比較容控制到,因為佢條curve 冇咁斜,咁個拉制個range個寛容度大好多
唔會好似第一個制咁拉多拉少左就會跳出左0.8~1.2個range。
(以上數字純用作解釋示範用,並不代表實際應用)
即係0.5一樣畫到毛雕到花
不過難好多之嘛

用Av mecha 會滑好多
有d 複雜
今晚用噴筆實際感受下先
超高可動 動作做到動畫一樣 好誇張 好好玩 未買既真係要買
高達擺到好似山口式果類關節做出來既動作唔多好睇
但做到點都好過做唔到
Mb命運
Hi,有冇人知邊到有rg沙薩比賣,無信用卡無得網購想搵現貨。thanks
你抹到隻腳咁大 依度好多細路仔睇架嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞