警世:721並非最後一戰

663 回覆
3034 Like 108 Dislike
閱。哦。
721見
光 復 香 港 。 時 代 革 命 。 香 港 建 國

唔喺金鐘玩好嗎?
Empty your mind, be formless, shapeless, like water. Put water into a cup. Becomes the cup. Put water into a teapot. Becomes the teapot. Water can flow or creep or drip or crash. Be water my friend. 」
「清空你的思想,不要限制自己的框框,可以在不同時候,都作出相應的變化,只有這樣,你才可以在不同的時候,作出流動或攻擊,既柔且剛的特性,就是水的形態!」
push
唔好意思借個位用一用

今日銀髮族遊行

得閒嘅巴絲都去支持一下咁撐我地嘅老人家,多謝多謝!!

銀髮族遊行
https://lih.kg/1324434

https://www.facebook.com/silverhairgroup/photos/a.845823422463150/849094875469338

最新消息 :
警方最終發出《不反對通知書》

7月17日(星期三)下午5時
遮打花園—>政府總部

我們要求:

1. 撤回逃犯條例修訂
2. 立即撤銷對已被捕人士的檢控
3. 立即停止搜捕
4. 成立獨立調查委員會徹查警民衝突、警方濫用暴力的緣由和責任
5. 重啟政改, 實行雙普選

(請穿白衫黑褲,默默為崩壞制度送終)

大家可以可以自帶寫上簡單心聲的示威牌,參與是次靜默遊行。

參加者宜帶備充足食水、毛巾、替換上衣(因天氣酷熱。

tg channel: https://t.me/silverhair717
721 港島見 ! !
冇乜可能除非你整好晒買埋上港豬屋企送到上門佢哋可能會配合下
依家都接到要痴埋咁濟
仲等2047 分分鐘2020已經係香港市

試著說 721 和理非都要Full Gear
緊記五大訴求

同我地只會用合適既武力保護自己
武力升級、訴求跟唔上死得。

民陣應該升級至解散及重組政府、反正而家都政治真空、再拖實仆街
屌你老母你唔好咁天真啦過多10年之後已經幻想唔到點啦仲2047
傻仔樓主
就係大家知道2047之後冇得再玩
依家有得玩就玩盡佢
民主 呢啲口號嚟嘅啫
認真問,2047前同後勇武有咩分別?比人捉到都係要坐。唔通一過2047就做順民?

係勇嘅就勇到尾,反正而家同2047都係比土共管治咖啦,如果冇翻天覆地嘅政局改變的話。

所以而家出得黎嘅,勇武又好,和理非又好,都冇必要將721睇到live or dead嘅背水
一戰。你死咗又或者比人重判,將來個30年嘅抗爭將會冇咗你嘅一份。

但無疑而家嘅情況就好似二戰嘅中國咁,處處受壓處處退讓,但佢地冇,而我地都唔可以因爲仲有路可退而手軟。
講起政府崩潰,蘇聯係 80 年代尾除左因為太空競賽 burn 左好多錢外,另一個原因係切爾諾貝爾事故!

呢件事除左經濟損失外,亦逼使蘇共政府梗透明,啲人知道嘅資料多左,間接動搖管治根基。
你係咪朱hi迪黎 要諗返屋企諗啦
抗爭就係要出去
出到去緊係要諗點應付啦
唔通比水炮打殘咩

對付港共賣港賊
可以去搵下建制班友野餐
又可以上下山咁囉
又可以去西環架
去金鐘都得 但都係同警狗打
Push
唔好俾林鄭用黑警轉移視線呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞