警世:721並非最後一戰

663 回覆
3034 Like 108 Dislike
如果係咁 我可以改改

每一次都可能係end game
一日未有雙普選,一日未擺脫中共
一日都未完,要抗爭到底!!

不過我覺得721西環 同 銅鑼灣 咁大分歧 ,去西環人少會太危險
21港島見
pish
大家要捱到投票果日呀
港共期待緊死第一個警察或者示威者
https://lih.kg/1318968
點樣將呢d想法帶入勇武

佢地好似自己人會圍爐,缺乏和忽略大局觀。
香港自由邦
成功不必在我
中共每換一人,實力就要重整一次
香港人每代都要把握機會 冷靜處理。
同意,唔好當打機咁,
縱使下一局我地輸
都要諗方法逆轉
對家日日都有柒野
但信念好堅定,唔會懷疑自己
同意,唔係幫警察,但個人唔同意完全將仇恨發洩落班狗到,咁幫好易俾人spin錯重點
適當反擊係要,但唔係要無差別打死人果種
focus返係濫權到會好d
重申 反擊係要
push
睇下埋唔埋到佢地堆
再道之以情 說之以理
不過都唔好咁睇少勇武
我相信佢地都唔係傻
只係比新仇舊恨一時蒙蔽左雙眼
睇志森與志豪 佢一少段有訪問其中一個勇武想法,佢唔走就係想 不打鑊警察不罷休

劉細良係YT channel城寨,分析都好獨到

呢個時候要多d吸收唔同人的意見 分析局勢
絕對唔會拖到2047先至玩完
當時中英聯合聲明佢係回歸之前10幾年就搞掂
去到依家2047年係我哋個大限
估計大概202x年就會開始籌備
203x年就會簽多條中港融合聲明
嗰陣就已經玩L完
呢個要搵埋民陣講
既然巴打都有齊上齊落既心 我都有但以同伴為先ok? 我可以為生活而同你地一齊去捱 但要我為呢啲警察而放棄我做唔到 我係想香港人齊心一齊去扲番想要既野 利申個日我係沙田都救唔少 仲幫佢地指路番去 同埋幫佢地整番好啲傷
唔理衝唔衝 21去金鐘
721 和理非都要Full Gear
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞