警世:721並非最後一戰

663 回覆
3034 Like 108 Dislike
黑土作者:「每次選舉你都要當係最後一次,因為你唔知下次仲有無機會。」

每次抗爭都一樣,都要當係最後一次出黎,唔好諗住係長期抗爭,留力下次啦;唔好諗下次仲有機會,下次先出啦

如果唔係就好似蘇聯、捷克、德國大選咁,個個都以為仲有下次投票機會而造就左暴政,令獨裁出現
721見
不要說721見
721 只係其中一個障礙

普選見
同意長期抗爭,但唔同意去到「五十年不變」完結
中共講嘅嘢你都好信?
Push
大家唔好屌樓主啦
非最後一戰嘅意思,只係想大家無論721演變成點,都唔需要過份歡呼 / 受打擊,亦都冇咩可能過咗721就中共解體一天光曬,所以大家唔駛解讀為樓主叫人2047再算
而點解樓主開po咁講呢,就係第1點提到,可能因為好多po都講緊點對付啲警,所以樓主想提醒番大家唔好"淨係"反警,咁樣只會演變為警民鬥爭,俾林鄭抽到身。咁唔係想幫警洗白,只係唔想有人淨係諗住去撩啲警,或者諗住係721攬炒。
個人睇法:警同政府同樣係目標,而反警同更加要反政府,警權係制度同林鄭擔保緊
721會係近期內最激烈最需要人的決戰,長期的野呢一刻先放底,大家一齊谷721
以正視聽
PUSH
Push
岩呀,721絕對唔係end game! 學梁天琦話:好可能我地依代人都未必睇到!我地要諗住係為我地下一代人做!
pish

721見
同意,同埋我覺得樓主係驚再有人因為721冇野拎到而跳!至少我有咁擔心!
美國都幫緊2020推真普選
我地係咪仲要等人幫
自己有努力 人地先會見到

知道好多人唔會信外國
但我地盡左力先啦
唔等得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞