律師有野講

732 回覆
2859 Like 21 Dislike
搵律師傾
全力推721Post
收你D野1年半年都係佢地手法之一
唔係人人屋企都仲用電腦
(自己參透)
7.21見
幫推

借地方問下,警方執行職責就可以無法無天,司法又以政治行先,法律界唔會有意見?冇實際行動?個個上晒岸等做奶共法官唔敢出聲?
(代post)
(雖然constitutional law只有學生級數同n年前讀,但不服來辯)

(純粹個人理解)根據基本法,人大係有“redefining law" (即文內的“interpretation") 既絕對權 (plenary powers), 香港法庭無權唔跟/挑戰 (hk court has no jurisdiction overto challenge a NPCSC interpretation)
法庭1999年已經確認, 這是飯民律師們唔會告訴大眾的, 樓主一次乞衣都唔會去

講白d 就係basic law依隻game, 人大係programmer 可以隨時改code 而香港人係無得唔玩 未來30年仲會加難度

香港同香港人由1971年(係聯合國)已被賣豬仔

法律男神馬丁當年就係有份安慰被迷姦既香港人

紅字更正, 請各位善用追故MODE
終院(CFA)係歷史建築物, 天朝想清好耐, 香港人要下一代記得自己既根
就千奇千奇咪亂黎

http://www.hkclic.org/tc/topics/hkLegalSystem/courtsStructureAndTheJudiciary/answer07.shtml
法院簡介
謝解答
721推
721推
新聞po睇日期先覆,有人推舊po、出引戰po、傳聞po唔好覆,前面已經有人講咗「唔好覆」就唔好跟住留「唔好覆」否則你等同推po,一毛點摟屌你一覆就中計。俾正負評前睇埋最後一頁,唔好俾第一頁帶風向。721去維園!3點起步!

我冇野講
推 721 呀! ! !

——————————

五大訴求 ! 缺一不可 !
唔理衝唔衝!星期日佔中!
https://youtu.be/tIn4OMx-UdA

[有片有download Link]蘆葦蔥暗地表示藍白衫克警係暴徒

https://lih.kg/1326547
人手推番有用post
再推
推到全部人睇
再幫推
推 721 維園見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞