律師有野講

732 回覆
2859 Like 21 Dislike
push
一反對,就成班人話你係鬼, 真係唔知嗰班係鬼, 定真係冇得救……
琴日出咗新聞,危殆係兩個警察, 其中一個係畀人咬手指嗰個…… 仲行得走得
唔會放棄
手指嗰個不是駁回冇事了嗎?
無啦啦危殆?
pish
唔好用face ID同Touch ID
Push
Push
我無野講
用iOS既記得做以下動作

iOSi會無時無刻都在後台追蹤過去所待過的地方,去了多弓,去了多少次。每次停留左幾耐。

清除 iPhone重要位置教學

步驟 1. ▼ 開啟iOS內的「設定」>「隱私權」。

步驟 2. ▼ 點擊「定位服務」。

步驟 3. ▼ 滑到最底點擊「系統服務」。

步驟 4. ▼ 點選「重要位置」。如果是iOS 11以下的功能名稱是「常用位置」

步驟 5. ▼ 這裡就可看見過去所曾經待過的位置記錄,滑到最底會看見「清除歷程記錄」。

步驟 6. ▼ 這跳出確定要重置此iPhone和其它登入 iCloud 帳號裝置上的重要位置嗎?點下「清除歷程記錄」即可。

最後,如不希望iOS會一直在記錄這些資訊,那也可以選擇關閉此功能,可到「設定」>「隱私權」>「定位服務」>「系統服務」>「重要位置」內將「重要位置」功能關閉。如果是iOS 11以下的功能名稱是「常用位置」。

https://mrmad.com.tw/clear-iphone-significant-locations-data
頭先樓主都話加多個紅底法官

我冇嘢講 我要見律師 我唔簽名 我唔解鎖 唔好撚解鎖啊
推 721金鐘見
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞