做假膠忍你咁耐,屌L咗個藍絲親戚決裂

295 回覆
3269 Like 7 Dislike
DKLM係土生土長香港人!!我見到都屌一聲
陳怡淨係識崇洋咋嘛
幾年.....
越窮越冇學歷越藍

利申:我覺得
簡體字已經知咩料啦
親戚係藍絲係慘 自己老母都係就仲慘
老母係深藍 冇乜學識 成日睇we7啲瘋傳濕鳩冇source嘅片就當真 睇親就開口埋口嗰幾句「暴徒」「搞搞震」嗰啲
今朝俾佢嘈醒咗 又係睇we7啲fake news 勁撚激動咁喺度鬧啲人暴力
於是我就同我老母解釋點解啲人會咁樣 一路講我老母個廢中frd就一路駁我
仲要講到好撚起勁咁 警察打得好 打死班仆街就啱
去到呢度我真係頂唔撚順入咗房唔想再同佢哋喺度嘥氣 之後仲聽到個廢中frd喺個廳度講笑 話「咁惡架 言論自由都唔俾」
我真係屌佢老母 嬲撚到出咗門口
我老母仲喺後面嗌「政治邊關你事呀 都唔知你咁嬲做乜」
我話「係呀 唔關你事就唔好講啦 你有你嘅自由 我都有我唔聽嘅自由」
曾幾可時以為自己喺呢啲情況下可以控制情緒 但真係好撚柒難呢啲人完全無視所有中共迫害人嘅史實 少少critical thinking都冇但就係咁話出面班人俾人煽動
對住呢種屋企人真係好辛苦無奈自己仲未獨立到 喺外國讀緊書 返到嚟香港幾日已經覺得好難面對咁樣嘅屋企人
DKLM佢三代土生土長香港人
因為外國好多歧視,所以大多黃種人都埋堆,多數香港人都會覺得自己係Chinese
呢啲人唔屌唔得
我上次都屌一個自以為中立既同事 仲要係佢生日個日屌 差啲反枱 你唔好話廢中廢老 好多後生既剩係識吃喝玩樂 完全政治冷感
樓豬你算屌得好有禮貌好克制 respect
景然無一句粗口,巴打真心勁
屌得好
紅底
搞到佢冇咗外國護照啦
終極垃圾
連支那心都不如

其實支那有唔小人特登去學正體字
我父母曾經係港豬,
老豆得把口反共,
冇實際行動,
最多朋友要遊行,
幫人地寫吓毛筆字,
但從來唔落場。
我由細到大都勁聽話,
直頭係孝子。
直到2014年八卦出去金鐘睇嘢,
同細佬懵懵地幫手運物資然後第一粒催淚彈彈到嚟腳邊我就唔肯留喺屋企。死都要參加活動。
我老母直頭鬧我唔好再返嚟,曾經關係好差。
後來慢慢趁佢地心情好滲啲滲啲,
日講夜講政府幾仆街,
我真係用五年時間今年先見到成果,
我老母而家癲過我,收風快過我,
佢份工係接觸老人家多,
佢痴線到日日喺人耳邊講警察幾暴力啊林鄭想送我地終。
見到我老母文宣仲落力過我都咪話唔感動。
所以我信自己父母自己救。
冇登記做選民啲藍絲親戚就不了,冇利用價值。
我見啲90後呢兩個月飲飲食食好開心。尖東遊行嗰日仲話我地阻佢放工。但又日日睇我IG幾十個政治story
真心最撚憎呢類人...... 自己享受晒嘅嘢, 到人哋爭取又要阻止
睇陳怡啲死八婆
唔講都唔知我竟然冇爆粗
我仲克制過克警啊頂
9噏係咪唔洗本??
好老實講 班移左民又上左年紀既
多數都係睇其他朋友facebook share既野
再唔係就subscribe當地既中文電視台
例如 溫哥華 好多人都subscribe新時代電視
佢地一直有播香港其他台既劇集 節目...etc.
但新聞好多時都係重覆返cctvb d野
其實都幾難避免到
群埋大陸人留學生
道不同不相為謀 呢D親戚唔見都罷
所以好支持樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞