[實況][劇透]寵物小精靈 太陽&月亮(9)

1001 回覆
8 Like 14 Dislike
3打3
個聯盟冇份量
話說連BGM都無用之前都識用返Type:Wild XY&Z
呢個真
決賽打鬥值唔值得睇 ok就追返一兩集睇睇
一見你地啲comment又諗起xyz真係巔峰之作
上次比人用紫尿龍打贏仲笑 今次用用紫尿狗打贏人 對手笑
講打鬥就一定唔值得 對比埋xyz就更垃圾 不過話曬第一次奪冠都可以睇下
K島咪又係咁
明明屌緊忍蛙未完成時個強度都可以同X噴打平以至有優勢,完成版都可以輸番轉頭
就響度話忍蛙贏噴X唔合理又講神超種族值無可能贏兩隻600族
屌佢係遊戲廚就響度話阿蘭先係XYZ主角
吸取教訓 累積經驗
唔用之前果d對比
都係垃圾到不能回收
冇高潮位 冇bgm
簡單講句打完都唔知完左 贏咗
其實呢集點出都係比人屌架啦
輸咗會屌又寫死小智
贏得柒又會屌
換主角都會屌
除非呢集有 mega進化+z招
打聯盟出返忍蛙
戰鬥畫面勁緊張熱血
總之就勁好睇咁贏先會收貨
屌做左好撚耐CD-ROM 見到好多ching講番xyz我都忍唔住講一講

個陣小學睇dp覺得聯盟個部份緊湊啲
會用番舊寵 有戰術
係衰在比痴撚線神獸佬做鳩佢
但係打真司個場都真係好好睇 烈焰猴終於係佢舊主人面前表示佢既進步

Bw一個洗底我睇左兩集已經無睇落去
唯一好就係駁到xy個頭

Xyz就真係唔洗講 個劇情根本唔同哂以往
小精靈戰鬥畫面同劇情昇華左
最重要係多左非常非常非常之多既人物描寫 同埋訓練員同小精靈之間既團結
好記得賽莉娜換髮型個集 可能佢講啲對白幾講得中個陣既我
第一次睇pkm睇到會有啲感動 覺得pkm終於唔再係以往打道館>遇到壞人>打完壞人繼續道館>輸一次練完再打>聯盟個種loop
再去到忍蛙個部份都係大約講差唔多既野
但係睇完成套真係幫自己打左強心針咁
好多對白到依家我都仲記係心入面提自己
唔好放棄 對手愈係強自己都要努力唔好輸比人睇
雖然我都係見人講xyz好好睇 知埋聯盟結果先睇番
的確藤田伸三係要屌佢老母既
乜野黃金水手裡劍太勁蒸發左個啲閪野 又物理登項剩
但係xyz真係咁多輯最好既一套黎 睇到最後都真係好唔捨得下輯日月無哂呢班角色
個陣仲買左隻智蛙figure留念

但係日月真係畫風頂唔順 上一輯救完世界咁大件事
日月就hehehaha咁又無哂小精靈戰鬥
又係好似當年bw咁睇一陣就棄左番
成套日月得火箭兵團因為做緊一直以黎既野 對白又搞笑左 先變左我當時睇日月既動力
但係之後都停左無睇直到今日話聯盟決賽再睇
見到智爺又有隻獨家寵 打贏左 我到真係屌左聲
點解唔三年前就贏⋯ 完全無班台仔所講既感動
決賽都仲3打3
我自己真係唔會當佢係個聯盟咁看待
根本就係三年前寫衰左今次就點都贏番次補數
但三年前一輸個種感動位同意義都無哂

等足三年終於等到日月就完呢個時候
真係好想畫風正常番 好想日月會好似bw xy咁有特別篇比番上季角色客串
知道下季去番所有地區 希望都係智爺做主角做番套正正經經有xy水準既新一輯
仆你個街鎖血龍之後三年喇冇睇過一集 原來依套撚野再垃圾過以前 點解pkm成手好牌都可以打到咁垃圾
依個冠軍同橘子聯盟有冇咩分別
感覺上好似差唔多咁
屌 我係其中一個
睇完直播嬲撚到我
隻figure幾型
但隻比卡超個樣咁崩
衰過橘子聯盟呀
決賽都係3v3

無論你話我點有偏見都好
我由日月開始就無承認過呢套係正統續作
我只當佢係平行世界或者係個時間點發生喺無印之後
明明上輯小智咁靚仔點解今輯變咗成個弱智咁
講真 呢場冠軍戰無聊到

我寧願睇xyz忍蛙出場秒七夕青鳥個場3打3
仲掛撚住打機 你地呢班垃圾渣滓唔撚死晒佢都只係會浪費資源
我記得個動畫曲CD Vol.3特典隻DVD有呢個MV
最尾係紫尿一臉驚恐望住黃金手裡劍飛埋去
利申:買左
字幕組今次咁快手
呢隻忍蛙加小智想買番但搵唔到了
之前盒賽莉娜音樂盒我搵左好耐仲要高價後追先帶到佢番屋企,真心XYZ果代所有野都做得好好,d野玩具又好賣,班高層唔知做咩尻
隻狗鎖血鎖到
我都鄧中二仔唔抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞