唔好再咩連儂牆喇 好嘛

293 回覆
1749 Like 63 Dislike
你咁講我好認同,可唔可以指點吓點打輿論戰?
真係笑撚咗 撐得唱K已經知你幾大
你又點知我無出黎呀
兄弟爬山 各有各做 我認為facebook係好好既戰區 廢老最得閒睇fb
我又覺得可以繼續搞wo
寫幾隻字貼幾張紙就撚到班犬
又引到班五毛打人放火犯法
(唔係幫班廢老講野
但香港班真心膠廢老好多都得把口
甚至連選民都無登記
又點會真身上場做犯法野)

但各位巴絲真係要好好保護自己
唔還手都算 但避到就避啦
真係唔得就暫時撤退先 最多再整過
下下硬食真係好傷
軍心散亂無方向,先想唱k
兩個無謂拗 我標題係衰 但都係想大家集中火力呀
棄啦
依家勢色唔對喇
都唔知守黎做乜撚野 去到尾都係會拆 你守得幾耐 你話派傳單都冇咁撚笨柒 咁多memo紙有幾多人真係得閒慢慢睇 可以做但而家個感覺係上哂腦 為做而做feel 咁樣守慢慢消耗緊自己體力 對星期六日行動都唔係著數
集中火力做咩先
星期6,日遊行?
21號集會?
邊個話唔做呀
只係係當日之前
做D輕鬆D嘅野有咩問題
如果冇連儂牆
星期一至五就冇活動架喇wor
咁我寧願佢地照出黎唱歌集下氣好過
「淨係」呢兩個字已經唔啱
「指責根本無用」都唔啱 因為依家係講緊你做咗啲柒野 幫倒忙既野
「下下話同路人點唔得」 因為真係唔得呀大佬 既然你玩到咁小朋友 我依家就講清楚點解唔得
因為有前車之鑑
2014 雨傘就係有人見悶就拎支咪唱歌 唱唱下後來金鐘天橋底日日變左演唱會 又玩busking又有結他撚 觀眾就日日舉住手機電筒9fingfing 玩到啲人唔記得晒真普選初衷 成個活動就咁就完咗 明未
或者要諗下連儂牆係搞busking
定貼memo貼文宣
都係個句 心態上無必要死守 俾人撕左再痴過
有藍絲搞事 互相照應
兄弟爬山 各有各做
以前讀social science有講過
弱者係會圍爐 然後用道德高地去綁架強者
因為本身唔夠人鬥 所以一班弱者就會圍埋一齊 用道德去打擊強者
呢種心理狀態係會自己呃咗自己 有強烈嘅勝利感 越嚟越high
但係強者係唔會 真正嘅強者係乘勝追擊
我喺第二個post 打過呢個情況
而家貼過黎討論下
根本唔係想守
係焗住發生衝突

情景:
有20個人圍觀,痴牆睇野影相
突然有一個人衝過黎屌你,迫開你撕野
咁你點?
全部人彈開望住佢撕?

之後後面有個街坊睇唔過眼屌佢
佢屌返轉頭
屌屌下就推撞
又點算

更甚者,好似今晚
你整整下野佢就衝過黎直接打你
前晚5秒之內
你又可以點做?

個氣氛冇可能佢一個走過黎
現場2-30人一窩鋒全部走哂
衝突好難避免架
無必要話呢位巴打 但雨傘的確因為咁出事 前車可鑑 成個運動變左質
雨傘係只做左膠野
大家忘記左抗爭

而家係排哂日程抗爭
中間做下左膠野
有唔同
睇情況啦 你見人少俾人圍 就好走喇 藍絲係欺善怕惡 同d狗一樣
我都好欣賞大家對守護連儂牆的堅持,但係當面對黑勢力,我們要沉著應對!唔好硬碰!同埋係時候大家要要集中起來,對準權力中心發聲!今次和理非回合做得好好,要準備下一回合了!
整呢D 牆不如幫下手攻擊TVB好過
個情況係佢人少照打我地人多呀
尋日大埔
今晚南區長沙灣大埔
全部都係佢1-2個黎打我地2-30個
唔通下下佢1個黎我地30個走咩
但就係呢一個就可以打傷人
睇你講野應該知道2014咩事
如果有人拎住結他唱beyond 其他人圍觀舉手機電筒 之後好多人話好感動都唔能夠觸動你神經
咁我無野講 但跟據以前既失敗經驗係要遏止左先 否則會越黎越多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞