唔好再咩連儂牆喇 好嘛

293 回覆
1749 Like 63 Dislike
可以搞但唔好守,各區義工擺低memo紙同筆其實就可以走,無謂做咗俾人攻擊嘅目標
Push
立即停手,我而家嚴重警告你,唔好再襲擊 我而家係制止你再打人,請立即停手 我而家係公民拘捕你,因為你對我朋友施以實質傷害的襲擊
廢老區連儂牆表示
雖然每次比人摵 或者比人屌
正正因為廢老區班廢老
一係就上Facebook睇長輩圖
一係就乜都唔知
所以連儂牆係一個好機會比佢地去了解下
at least佢地會好奇 過嚟問係搞緊啲乜
又或者係凝聚社區力量 比人知道個社區唔一定係票倉/廢老區 都依然有好多人會行出嚟

社區連儂牆除咗比佢地對政府表達己見
亦都係對社區提出意見/表達訴求嘅地方
唔係每次都要關政府事先叫有用
凝聚社區力量 由社區改變 都未嘗係一個新方法
冷靜d 我想大家方向一致 多過變罵戰
究竟明唔明
牆只係手段 唔係目的
行過咪寫一兩張
唔好擺晒全副心機去守
唔好再放咁多心機落去啦
我都認同連儂牆係有佢既作用
但係當你投入太多既時候
e.g 又守 又話要起邊個廢老底 又比人打到斷手
真係唔值得啊 我求下你地啦

我認為對連儂牆既唯一動作/對策就係

比人撕啊?
再貼
有廢老屌or想打人 ?
敗走之後再貼 (真係掂到你就要還拖啦)
唔好做其他多餘野啦
咁先做到低成本高效率啊
所以淨貼但唔好守係最好
效果達到又避免負面事件出現
真心唔洗死守,依家咁樣係做人肉沙包畀班廢老出氣
要撕由佢撕,撕一貼百,佢地人一定唔夠我地多
甚至唔洗話一定要貼死一個AREA,行過貼兩張,下一條街再貼兩張,由佢地慢慢撕
總之整傷自己就真係唔值
由佢撕連儂場,上面既訊息係時候要進化
https://lih.kg/1307896
有佢作用,但唔使太上心,拆咪又佢拆,拆完再起。
各有各做呀! 人地又無阻你衝。
不指責,不分化,不割𥱊
認同
不指責,不分化,不割𥱊
得罪講句,唱歌擾敵無問題,但已見到有人出黎結他唱歌自high,是運動走下坡嘅開始
咪再話XX唔得,YY唔得。
不指責,不分化,不割𥱊
自推 希望有人入去屌醒佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞