唔好再咩連儂牆喇 好嘛

293 回覆
1749 Like 63 Dislike
我自己覺得或多或少 有宣洩既用途 但同一時間要處理俾人搞 而且成個連登都散哂 無哂聚焦
立即停手,我而家嚴重警告你,唔好再襲擊

我而家係制止你再打人,請立即停手

我而家係公民拘捕你,因為你對我朋友施以實質傷害的襲擊
差唔多要回歸主線 五大訴求
自推
Push
阻阻大家,唔好意思
如果你灰心失望氣憤
希望大家能夠聽下呢兩段關於立法會嘅錄音
https://lih.kg/1307405
push
push
認同
守乜鬼連儂牆
比班廢老撕 撕完 第二日再痴
鬥長命 鬥耐性
無謂因為咁起沖突
人民鬥人民 對運動冇著數
將香港打造成大陸佬維權天堂
https://lih.kg/1307798
大埔過百人都放人走。
呢啲群眾鬥群眾共匪最叻
佢是但搵個班人見有連儂牆就踩場 打鬥
都夠做新聞 警察唔洗理 政府唔洗理
轉移哂啲視線
過萬人可能走唔甩
「立即停手,我而家嚴重警告你,唔好再襲擊」

「我而家係制止你再打人,請立即停手」

「我而家係公民拘捕你,因為你對我朋友施以實質傷害的襲擊」
咪玩啦,二百萬人都和平散去。
所以咪話連儂牆唔係運動嘅重點 就算俾人搞都會改變呢樣野 但係由始至終 我依然覺得對長遠嘅討論同聚焦真係好少
今日仲有人喺「連儂牆」到開始唱歌
屌 而家好似變咗雨革咁,就嚟變到嘉年華咁
希望大家思考多啲 依家我地面對嘅係成個政府嘅制度架構問題 再牽連到好多野 老老實實覺得唔少人玩連儂牆上哂腦 有啲又純粹為啖氣 好希望大家睇野長遠啲 依家我地係要重建香港嘅將來
我自己覺得或多或少 有宣洩既用途 但同一時間要處理俾人搞 而且成個連登都散哂 無哂聚焦
所以咪話連儂牆唔係運動嘅重點 就算俾人搞都唔會改變呢樣野 但係由始至終 我依然覺得對長遠嘅討論同聚焦真係好少
最心up 文宣努力左咁耐 而家分解哂
連儂牆係使運動左膠化
中共更易群眾對群眾,分散焦點
根本曬太多心機係呢D地方
無實際作用,只係安慰下心靈
但太多人拎黎打飛機,又要守又剩,老實講周街痴呢D野本身都唔係叫完全合法,有人想貼有人想搣都好正常,你要守就無謂,無左連儂牆本身既意義
其實而家守連龍場 同當年佔中守地有咩分別 唔好再浪費時間同心機 林鄭而家日日幾撚爽 已經過哂骨
專心打主線喇香港人
7月21 金鐘見

支線 13上水 14沙田

守牆 只會比人日日減血
Memo紙痴過好易ja
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞