唔好再咩連儂牆喇 好嘛

293 回覆
1749 Like 63 Dislike
成版都講連儂牆...其實俾同溫層自己感動自己,你幾時見藍絲廢老會行埋去認真睇?貼可以,但死守同雨革守到油盡燈枯有咩分別 而家就日日話邊到俾人搞快d出黎...

成個運動重點係7大訴求,而家咪區區分開哂,俾人逐區搞,唔好分化自己,每個週末重點搞一鋪,閒日打好輿論戰,攞到最多民意支持。

唔好咁著重視連儂牆,根本錦上添花既野,林鄭見而家區區分化哂,不知幾開心

仲有記得be water, 連儂牆貼唔到俾人撕咪算,唔好當正登陸諾曼第咁啦,無必要又蹝時間守著,諗下點集中人力搞下一場啦,再咁自己end game
認同
https://lihkg.com/thread/1307698/page/1

防止被拆連儂牆方法 廢老支持
集中 唔好分化自己力量 保護好自己
推!重要!七大訴求 缺一不可!
https://lih.kg/1307734
而家咪搵市民打市民 黑警唔駛受罪 又轉移焦點喇
夾硬加多2個落去
我覺得唔好
重點人數要集中 而家散到你連記者都唔知去邊區直播
Focus反送中啦
我都覺得冇必要去為班廢老冒險。
要take risk 都留嚮有意義地方
跟本就要瘋狂組織示威遊行
一至五休息,留力到星期六日
因為此時個對手一定係警察

無機會俾人玩市民打市民
概念非常認同
連儂牆有它的用處、意義
但不需要死守

Be Water my friends
啲連儂牆嗌人出去就係因為比人打
都唔知守個幾張紙仔做乜
我好認同有佢作用 但而家用錯方法 俾連儂牆框死左我地既movement
集中人數 藍絲根本唔夠膽打人 你一兩丁友 有心搞你根本手足都出唔切幫你
無需要為左d meno紙嘈,搞成咁 最開心既係d政棍!
可以照貼 但無需要守,撕左米再貼囉 見到人撕米由佢撕囉 做咩要以氣用事
守乜姐 死物黎架 慳返d力去遊行好過啦,香港癲佬何其多丫,就算唔係藍絲 都有癲佬會撕架啦

一、撤回修例
二、撤回6.12暴動定性
三、撤銷所有反送中抗爭者控罪
四、責成獨立調查委員會追究警方濫暴
五、實行真雙普選
希望大家思考多啲 依家我地面對嘅係成個政府嘅制度架構問題 再牽連到好多野 老老實實覺得唔少人玩連儂牆上哂腦 有啲又純粹為啖氣 好希望大家睇野長遠啲 依家我地係要重建香港嘅將來
最慘係次次都冇人呢
連儂牆有幾何嗡多自己人圍
所以根本唔化算
佢打左人 你地出po叫人出黎
佢地都走左
連儂牆本身除左自high之外就冇乜用
但係對家搞事賦予左個意義比塊爛鬼board
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞