[2019DSE] 紅磚PolyU 放射學 (JS3612) 討論區

415 回覆
14 Like 7 Dislike
[memberphy chem econ m2[/member]
就算你265都高分過樓上個巴打啦 你係咪得1科理科定點呀
或者冇人同你 the same admission score呢
唔係呀
我b6得29分 phy chem都衰左
係睇admission score定weighted?
我best 6有31
官網係寫admission score囉
我覺得要除左marginal之外都仲要有人同你同分先會收到in
仲有其實應該有擺band A嘅人都會排priority遞比jupas
所以應該主要係睇多唔多人排你前面 而冇比其他大學/科先收左 排到第110個之後就byebye 應該係咁挽 照咁睇275或以下interview應該係110名以外 亂鳩咁估 勿信
姐係話其實佢係睇best 6 相同分(eg 30) 去派interview而唔係睇weighted score cutoff (eg260)附近嗰啲?
但我best 6其實都只係得28分 仲要有一科係econ 點都用唔到黎計weighting 好迷惘...
但275以下唔收 咁in黎做乜反正都收夠人
有可能排頭110 有幾10個A1入左第2科
咁有冇人知如果就算in得好 但一開始weighted score就低係咪冇乜用
理論上interview係for所有同分嘅人
有得in就有機會讀
282有冇機
MLS呢邊

[2019DSE]紅磚 poly醫療化驗科學(JS3478)討論區
https://lih.kg/1351733
今年interview太奇怪
如果冇收到interview應該可能入左
聽講mls嗰邊1個interview都冇
265有冇機?
係咪一入到就會係人生贏家
當年讀唔成書去左讀工程
奉勸大家如果冇愛就千其唔好揀工程
你到底幾分
都冇女贏乜
幫人問
其實呢科係咪夠分就入到
265真係機會好微 應該有收到in?
原本冇擺band A, 佢等appeal完先再擺,不過if appeal成功嘅言就275/285了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞