[2019DSE] 紅磚PolyU 放射學 (JS3612) 討論區

415 回覆
14 Like 7 Dislike
唔該巴打
好詳細
300 我開頭以為依個分數好安全 原來只係車邊
屌 下年係咪即係要300先得
多數下年見今年高左就會唔敢搏 結果低左
睇吓下年考生整體考得高唔高分啦據我所知今年整體分數升哂
Ching 咁你入佐咩?
若要生活好,一定揀三寶
讀RD依啲科仲住唔住hall好?
Year 1仲讀咩書
關咩事
300分 車邊入倒表示好驚讀吾尼
星期日。五 罷買救港

罷買運動正式開始
之前推過罷買,反應唔錯,於是同其他巴打一齊統一搞左星期五,日罷買, 一星期2日, 請幫手集中推以下2個POST

(和理非全面升級)星期五,日0消費!
https://lihkg.com/thread/1436038/page/1
「驚就唔好出街!」BYE BUY DAY 全城罷買投票結果出爐
https://lihkg.com/thread/1436025/page/1
第一年嘅野唔算太難唔駛擔心
利申都係車邊入雖然唔過3
今日聽subject registration talk唔係好聽得明 究竟係點樣?
Poly要畢業除左要讀晒學校編比你讀嘅科之後 仲要自己reg啲野黎讀
啲科就分做A B C D四款 你要每款都讀一個
除左分A B C D之外 有啲科會要求你寫學術論文/睇文章
嗰啲科會標明需要english reading and writing(erew), chinese reading and writing(crcw), china studies requirement(csr)嘅skill
你喺揀嗰四科嘅時候 都需要搵1-2科係有以上嘅條件
但其實第一年因為未學寫學術論文 所以可以唔駛揀有呢啲要求嘅科
多數建議fm sem 1 會揀A或者D嘅科
因為呢兩個area嘅科有啲係冇要求 會容易啲讀
希望幫到你
多謝ching 希望我搞得掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞