[2019DSE] 紅磚PolyU 放射學 (JS3612) 討論區

415 回覆
14 Like 7 Dislike
有ge , 時間zip出來的姐
聲控擺位。
不過講真,自己出去擺重快。
你話自動姐,但有d patient連除胸圍都要講幾次
聲控CXR ,叫佢攬住 ~shoot~ 又下一個
其實唔一定想象中咁可行。
你叫佢吸氣,佢會問返你係咪依家吸
有d人你叫佢抱住塊版,佢係唔明你講乜
講真,肺可以取代。
但你照d trauma cases, 未必取代到。
不過我就而家行緊
照個chest 啫,而家carestream 有埋43x43
收collimator,高低 咪用遙控
公立醫院做到成隻狗咁,唔係間間俾你慢慢做
Trauma CT scan 其實真係可以automate到
Trauma x ray 個3張其實好多時照黎做quick review
不過diagnostic use 幾乎低到無朋友
因為到頭來你又咪張個patient 送去ct
而家d ct機照完個tomo 幾乎可以認唒d位,你fine adjust就去得
幾本上呢個年代ct scan 都唔係咩馨香野
幾本上Train 你一個星期都埋得位
我唯一覺得就係照Extremities 取代唔到
邊度有咁多CT位...
嚟幾條腸 嚟幾個篤篤
嚟幾個心 嚟幾個TB成間房唔洗要
[突發]撐狗學生寫左封信比人民日報
https://lih.kg/1506426
借推
頭都難架....
你mandible 要就返個shoulder size 去 tilt tube同 tilt頭。除非你可以全部OPG取代。但你瞓床一樣搞唔掂
trauma xray 頭垃圾我絕對認同。
其實都唔係話automate唔到,你部野認到頭頸肺肚個range就得。
但你假如打contrast, post injection time都要有人去搞
睇你做咩specialities, 有d醫院資源少,pher要做半個nurse
Mc姐姐仲正
ching 識野
車仔正d🤤🤤
想做埋大師妹祝我入到
諗緊揀MI定RT好
如果我到時想升RT1嘅話要讀邊個master?
ct
都未讀完咁快諗升職
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞