[2019DSE] 紅磚PolyU 放射學 (JS3612) 討論區

415 回覆
14 Like 7 Dislike
想問下4455555(phy chem bio) weigh 280 best 6大唔大機會入?
280 嘅話就比較機會細啲
不過都可以擺a1搏下
a2 a3 就要穩陣啲啦
average大約300係咪professor透露架其實? 利申: weighted 300 好驚要interview
300 係我地估計姐
不過其實300如無意外都冇問題架啦
weighting 288 放a2會唔會冇機會
應該有機呀
但a3要擺個穩陣啲嘅
weighted 285 擺A2希望有機
M2係咪x5,唔知校長推薦會唔會增加面試機會。
M2 x 7
面試係for 個分係marginal 嘅同學仔架
所以校長推薦唔太關事
大部分人都冇面試入rd
所以如果冇面試通知都唔洗太驚
4 5 5 4 6 5 ( bio chem )有無機
Best 6 278
機會就微啲啦
可以試下擺a1搏一搏
a2 同 a3 就擺穩陣啲嘅科
校長推薦唔係DSE放榜前in左咩
佢係你放榜前先有用炸
但Poly三寶唔係都係放榜後先有面試咩
未改choice冇擺Band A
上年為例 學校推薦係6月中尾interview 佢同放榜後個interview性質唔同 個陣係比bonus point/conditional offer
push
Push
搭單問下
隔離mls我weighted score係290
會唔會大機啲
我想問讀Master GPA係咪要second up或以上先得?
GPA幾多有Second up?
Ching想問下揀RT嘅畢業生出路點,就業率大概幾多
287應該擺A幾
Thx
A1會好啲
除非你有科更高分嘅想讀
唔該巴打
最後應該揀ot同opt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞