2019DSE [JS3636] 物理治療討論區

173 回覆
21 Like 2 Dislike
如果為左想做sport PT
然後由bachelor rd 轉master讀PT會否不智
專做sport physio應該幾難行
工時33+ aud fresh gard價,一有經驗就可以37+
只要唔係日日出街食都儲到錢,老實講少野玩,多數同fds 行下啲market,唱k,road trip
clinic主力manual and exercise,我做埋hydro
one clinic session 20 mins
打工人工一般去唔去到香港 pt1個max 姐係140k aud左右?
應該唔得,除非好有經驗加上做到allied health manager
咁正常max 有幾多人工左右
好難講架喎,唔同settings都唔同,又要睇你既經驗,hospital PT又分四個grade,但都係果句錢一定唔夠香港咁好揾架喇
成日覺得外國生活成本好貴
仲要搵得少過香港
睇勻全世界,allied health係得香港咁高人工

睇你選擇香港物價都好高,我諗我apply pr既主要原因都係澳洲生活舒服好多,住又幾千尺,為下一代又好,澳洲人又確認physio既重要性
澳洲人又確認physio既重要性
我咁睇啦,香港人工係高,但勞碌一生買層咁細既樓,澳洲人工少,但住幾千尺
呢個好重要,澳洲physio有好強自主性,make referral同醫生會value 你既opinion
有冇fm揮吓手呀
揮手
揮手
between 我都識人叫賓尼
Ching 咁啱呀 我都識一個
hi
請問師兄有無咩可以讀定先,第日唔使咁chur
今日oday 有冇ching一齊報細o?
Freshman 郭錦濠老豆係警犬 睇撚住
請問ou pt non-jupas開始interview未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞