[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(177) 望下#1 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
5700xt大家點睇非公好似值得等
老老豆豆 我覺得文書, 剪片, 執相 呢D用ryzen會好D
唔係既話都係用返intel 因為你應該都係打機為主架喇
玩巨商 LOL GTA5
純粹係舊機8年前砌落同死左DISPLAY想換新機 平時都冇玩咩大作呀FPS果D
同埋2070一張卡都4K起 唔係咩
非公係可以等 但老黃都有super應戰
實際要睇到時個價係點
9400F+2070
不過唔急既可以等非公版5700xt 同 super出先再諗
巨商呢隻垃圾GAME好食CPU 我仲要3開完再睇YOUTUBE 變相CPU效能都重要 應該都係用3600架啦
反而比較CARE散熱 師兄有冇咩心得
明知過多一陣 平嘅有rx5700, 貴嘅有2070 super嘅情況下,係都要呢一刻出2060/2070真係有d笨
9400F 都有6核
3開巨商呢D舊Game夠有突
不過你鍾意喇 用3600就淨係可以上2060
個個都已經等咗zen2好耐 一出就想出機
仲要再等super 佢地會想死
不過等得緊係等
求指點
姐係唔睇價錢既話 你會建議3600+RX 5700? 其實筆直唔係8000 本身由6000蚊既LIST改下改下就咁既樣 唔差在上9-10K
Corsair Force MP600 1TB NVMe Gen4 PCIe x4 M.2 3D TLC NAND SSD (CSSD-F1000GBMP600) 1997
5700廢過2060少少, 而且就有2060S
求巴打指點
想買3700x
可唔可以配msi b450m mortar 板
同埋我無舊amd cpu 點update個bios
thx
等下先
叫間野UP
仲諗住出2600
點知個個都話3600
畢竟自己想慳啲錢
而且覺得用唔着3600
如果都係要出2600會唔會太不智
不如用番9400F
重超頻換板 bios上代理update
本身上個月想出2600 之後就話3600就出請等等
到3600面世 連display都有更好選擇 不過要再等
Display 要等到8月
暖爐a卡
107度 cls
未著火
公版不意外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞