[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(177) 望下#1 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
好似多PLUS版一個M.2 係既話之後可以插多隻SSD
些些大家
我覺得5700xt性價比幾高
唔計散熱差呢個問題
咁一定好架
但係清塵煩到喊
你唔Keep住清 到時積塵又係會熱到爆炸
自己改水冷
邊有得唔計
張卡熱會降頻
愈涼就可以boost得愈高
如果2080減得多我會入手,可能9700F+2080
或者直接轉會amd
btw nvidia係停產定下架2080?
點都係熱過雙/三風卡
我怕佢幾個月之後出2080ti super
幾年前中過伏
應該唔會停,d次貨晶片拎黎去做平版2080,成個硬件台大把人都係用緊5699果d 2080
本來想狗衝5700xt,依家都係等非公,107度
咁如果1080p就好夠?如果換2070要成14k,就咁1080p/144Hz應該用咩gpu?
9000銀個隻2080ti係咪垃圾,啲人話寧願買貴版2080
2070夠
但建議你等埋super出先
到時2070會減價
on9 最貴嗰張2080超到盡都唔會追到最平嗰張2080ti
你當老黃傻既咩 刀法如神
講緊2080
9千幾果d ti 通常係熱到仆街又超唔起,d人先唔推介
Oh sor
依個邏輯有冇得套用喺2080度
而家2080平同貴分別不大,梗係有平買平
其實我覺得唔應該當2080係舊卡,2080s只係在2080同2080ti中間多一個選擇,畢竟而家d人一係5699 2080,一係成萬數上ti,2080s係7000左右多個選擇補番個空位
evga xc 表示唔太熱
evga 另計,香港買到9千幾既,咪又係煙佬果堆
我架dllm
收返你炒價

閃電Z都唔係好熱
giga gaming oc?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞