[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(177) 望下#1 先

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
2070 super giga 真心唔貴

2070 super gaming oc可以取代之前平價2070

aorus你見super仲平過普通版2070

燒機嗰陣CPU溫度會定時急升一下
關唔關我冇插水冷頭條control線事???
利申H80i v2
位巴打有錢身痕
直接屌39x啦
想問下9900K 想超頻到4.7/5ghz 個水冷用Corsair h100i得唔得?
x62都係勉強得
你話呢
機都開唔到
轉左mortar
Cpu cooler都唔要住 反正真係熱都好易換
PSU同FSP 550W Gold差$30就由佢啦 除非Antec好D 我真係唔識
Display 2060S 用兩個FAN既版本會唔會唔太好 3FAN其實怕太重 部機應該打直放
唔好意思,衣D我唔係好熟。咁樣H150/NZXT x72呢?我見D人評測打機9900k上5ghz可以有大約10fps提升所以想問下,自己唔係電腦高手又未超過頻
塊板壞壞地 一次過換左佢 冇筆直上39
1 x AMD Ryzen™ 9 3900X
價錢:$3,999

1 x ASUS ROG Strix X570-F Gaming ATX
價錢:$2,299

1 x G.Skill Trident Z Royal Series 16GB (2 x 16GB) DDR4 4000MHz C19 F4-4000C19D-32GTRS — Silver
價錢:$3,290

1 x Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
價錢:$499

1 x ADATA XPG SX8200 Pro 512GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$620

1 x ASUS ROG Strix GeForce® RTX 2070 SUPER™ Advanced edition 8GB GDDR6
價錢:$5,099

1 x Corsair RMx Series™ RM750x — 750W 80 PLUS® Gold Fully Modular PSU (2018 Edition)
價錢:$860

1 x Antec DA601 RGB Tempered Glass ATX
價錢:$589

1 x Be Quiet! Dark Rock 4 CPU Cooler
價錢:$549

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $17,884

本身用緊I5 4460 + 960
以加有時睇D 4K片會LAG同打機CSGO都會疾疾地
DISPLAY卡諗緊2080 SUPER
同問3900X 要呢個散熱夠唔夠?
求各位CHING指教上面個LIST 有咩可以改
BUDGET 18000左右多少少都OK
9400f無內顯,你唔裝顯示卡出唔到畫面
你要剪片要順最好都裝display card
360aio無問題
打機唔洗諗amd
訂左 睇左部分review 想轉9700k

但我今次真係好想支持amd 1516
對asus有信仰?
唔係既俾多少少換giga master x570
ram可以等埋Trident Z neo 下星期有聽邁幾勁
用giga板既轉埋用佢2070s
case轉define C
cooler u12a
睇你玩咩多啦
Apex 食雞 好怕佢會突然lag一下
咩spec?
6700k無問題架bor
2070s gaming oc好似抵玩,定等5700xt非公
你意思係360mm既aio所有型號都冇問題?
如果用返X470/B450嘅話可以慳返幾百,性能冇分別
不了要亂來
x72/ h150 ,tt 果d你用埋我果份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞