與藍絲結盟!!「政治放兩旁、藍黃為香港」聯盟正式成立!!

589 回覆
2644 Like 32 Dislike
好似見到曙光了
搞得成唔成都好,呢個project已經好有學術研究價值!
重要情度同相對論不相上下!
希望有 social science 學者 有興趣 呢個 topic
我覺得好難迫,要搵方法令到佢地對廣東話有興趣,同想去接觸廣東文化,例如我地試下先教佢哋廣東粗口,宣傳聽廣東歌,宣傳廣東文化,話俾佢地知廣東話既發源地係廣東唔係香港,多學家鄉的語言是沒有錯的
做得好

我冇野講
歡迎獻世派落場競爭
唔好分化
當你地明白 其實佢地都係同路人既時候
就係香港獨立既時候
綠色聯盟
其實,呢件事同和理非勇武和解一樣,難,而且唔確實做唔做得到。和理非同勇武都可以話係利害一致,但你同佢地係咪真係一致,好難講。今次文宣、網絡攻勢裡面,有好多騎劫、挪用嘅地方。唔係反對你聯合佢地,但要知道,你一唔小心,可能就會比佢地過你一棟。或者係實行嘅時候,可能要分開呢一邊反送中嘅主戰場,當自己由零開始經營民生嘅議題。一句到尾,提防對家、小心古惑,防人之心不可無
支持樓主
直頭 recycle 番 777 同 689 嘅文宣

这些卑劣的香港艺人在中央最艰难的时候在干什么?
是在帮台湾拍电影帮台湾贬低中共,但在香港回归母亲怀抱后,
就立马变了脸,捈了点胭脂就想装成爱国艺人,
说白点就只是为了钱。
人为财死,本无不可,
但借用爱国之名为赚钱,
有钱就让子女去敌国享受世界,
这种艺人实在恶心至极。

我强烈遣责此等视爱国为生意的香港艺人,
并呼吁国内同胞一同抵制他们,
只因为爱国是身为人的基本,不是你等赚钱的工具。
有些艺人如汪明荃小姐从一而终地热爱国家,
这才是值得我们骄傲的香港儿女。

#爱国不是赚钱工具

https://lihkg.com/thread/1285367/page/1
幾有諗頭,我無野講
too long but read
諗得過!支持!
PUSH!!!!!
我無嘢講
一個都不能𨳒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞