與藍絲結盟!!「政治放兩旁、藍黃為香港」聯盟正式成立!!

589 回覆
2644 Like 32 Dislike
我冇野講

我冇野講
反而想知佢哋點樣可以過我哋一棟

你份cv好靚
不如個朵就叫....

民主建設香港聯盟

咦但係咁熟面口嘅?...
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你 
呢個係一定發生

藍絲依然會係藍絲
逢中必撐
你話等佢地接受我地既意識型態
咪撚玩啦
佢地自己都識遊行示威 見到敵人就郁手 仲勇武過你

黃絲關心多左民生
發現原來為左政治犧牲左好多民生
唔少變左中間派
例如立會有重要民生野排緊隊要傾
你唔會再出盡力去阻開會

樓主呢招毒到仆街
但係大家都好buy
呢場運動本來可以延伸到普選
民陣G20遊行都加左普選呢個訴求
中央見勢頭唔岩
出左樓主呢招
成個momentum轉左去民生
用"大和解"呢個口號四兩撥千斤
我本來唔信果位高人有幾勁
依家我五體投地
我無野講
其實好多60歲以上既老人家仲用緊冇得上網淨係可以打電話仲要老鏈咁大聲果啲老人機
好多網上文宣whatsapp,FB乜乜77其實佢地睇唔到 整得更靚都冇用
但佢地又行得走得去下輪米去下老人中心同埋區議員辦事處吹水咁
人話乜佢話乜 完全冇思考
比人一車車咁送去投票咪呢啲
所以要拉攏呢班人其實唔難 但真係要18區遍地開花
建議每區都要有人貼下海報派下傳單
(好多老人家唔識字/睇唔到字,文宣以圖多簡潔為主)
長遠啲:
係落區宣傳,仲要夾雜啲小恩小惠
有時間就整下啲義教 教下點用手機
學蛇齋餅糉咁寫下揮春
撚化下佢地 好快佢地會比我地洗腦
如果有朝一日可以用埋班廢老藍絲 ,做爛頭卒幫手去沖,就perfect 喇
支持
我無野講 我要見律師 唔好兇我 我無野講

預埋我

Btw
我無野講
我唔反對用民生議題去吸淺藍既票(深藍算9數喇)
但一去到選舉(尤其當佢地聚到一定人氣,政治取態又同泛民唔同),素人出黎選就一定係界票收場

陳凱欣 win 李卓人就係版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞