問一問fate動畫順序

154 回覆
0 Like 0 Dislike
月廚將會 全面進場
原來會畫全身但光魔法一刀斬三秒就叫值得肯定
用特效近鏡偷格但慢鏡睇得清人樣動作都叫生硬麻麻
全世界都淨係識睇依d差人十幾倍既動作

唔好亂扣帽子
一早講左06版打鬥係死症 唔會好過ubw嘅頂峰水平作畫
但呈現出黎嘅效果就係個個都話ufo ubw悶
至少喺動態上完全落後於時代

亂扣帽子我都識
閣下言下之意即是任何動畫有光魔法都唔值得肯定 直送垃圾桶?
每一個人動作清晰就叫流暢 用近鏡辛苦過畫全身動作
打鬥動作差十幾倍就一定全無可取
咁你有無諗06受第一水益幾多?
唔係差到某同人作咁已經會入黎供奉,點知有無下一水變絕版
之後課夠晒水但同樣心態做劇場版咪仆直囉

Zero起馬8成人無睇過fsn/小說,又第一次係TV見ufotable,加埋老虛廚;ubw已經近十年既故事,出左次仆直既劇場版,觀眾又熟悉晒ufotable咪無咁爆(我唔知你個一半都唔夠講咩,但姑且當住無咁爆)
現實係全po都推薦玩game/睇UFO兩作
Deen社得06版可以睇下紅a打b叔
「網上意見」你鍾意點搵都有
個人感想
撐deen 06版
音樂同演出 好過 zero ubw 好多
起碼睇完14話同最後一話聽到ed係淚眶

zero覺得最好嘅演出反而係小切嗣果2話 音樂都係
3王會悶到抽筋

ubw⋯⋯嗯

作畫就一定ufotable靚
同意樓上話ufotable攪爛忘卻錄音同God eater
咁你有無諗06受第一水益幾多?
唔係差到某同人作咁已經會入黎供奉,點知有無下一水變絕版
之後課夠晒水但同樣心態做劇場版咪仆直囉

Zero起馬8成人無睇過fsn/小說,又第一次係TV見ufotable,加埋老虛廚;ubw已經近十年既故事,出左次仆直既劇場版,觀眾又熟悉晒ufotable咪無咁爆(我唔知你個一半都唔夠講咩,但姑且當住無咁爆)

咪玩啦 改編galgame係當時根本冇幾多套賺錢
當時角川未獨大 亦未有咁多公司搶job
geneon entertainment又孤寒到仆直
邊有可能貪咩第一水

劇場版仆直嘅主要死因係時間長度
一般fans向都係咁嘅爆死慣例 例如某air
現實係全po都推薦玩game/睇UFO兩作
Deen社得06版可以睇下紅a打b叔
「網上意見」你鍾意點搵都有

唔好講咩點搵都有嘅偏見
直接係google打 ufo deen 比較
大把人55開咁互鬧
2006年のエ口ゲアニメってこれだもん
(2006) 26,047 Fate/stay night
(2006) *7,776 うたわれるもの
(2006) **,*** Soul link
(2006) *2,496 機神咆吼デモンベイン
(2006) *1,670 つよきす Cool×Sweet
(2006) *3,074 夜明け前より瑠璃色な Crescent Love
(2006) *1,900 はぴねす!
(2006) **,*** Gift ~eternal rainbow~
(2006) 18,170 Kanon (京都アニメーション版)
(2006) *9,591 乙女はお姉さまに恋してる

DEEN版が当時の基準で神だったとまでは言わないが
十分出来がいいほうだった

唔好忘記 06版fsn嘅規格始終係galgame改編
光魔法 偷格 對佢黎講係理所當然

但ufo ubw擺係zero後面
根本唔衰得 亦有大把投資 大把人買帳 唔會衰
問題係ubw做得好好?咁點解熱度連zero一半都冇?
2ch reddit K島班人個個都係反指標?

呢個係當時DVD銷量?雖然26k有啲少
但仍然冠絕同類
2006年のエ口ゲアニメってこれだもん
(2006) 26,047 Fate/stay night
(2006) *7,776 うたわれるもの
(2006) **,*** Soul link
(2006) *2,496 機神咆吼デモンベイン
(2006) *1,670 つよきす Cool×Sweet
(2006) *3,074 夜明け前より瑠璃色な Crescent Love
(2006) *1,900 はぴねす!
(2006) **,*** Gift ~eternal rainbow~
(2006) 18,170 Kanon (京都アニメーション版)
(2006) *9,591 乙女はお姉さまに恋してる

DEEN版が当時の基準で神だったとまでは言わないが
十分出来がいいほうだった

唔好忘記 06版fsn嘅規格始終係galgame改編
光魔法 偷格 對佢黎講係理所當然

但ufo ubw擺係zero後面
根本唔衰得 亦有大把投資 大把人買帳 唔會衰
問題係ubw做得好好?咁點解熱度連zero一半都冇?
2ch reddit K島班人個個都係反指標?

呢個係當時DVD銷量?雖然26k有啲少
但仍然冠絕同類

未進入新房/LL教時代前
依個數字一般只有gundam/京都能比肩
講當年呀當年播緊個時DEEN比人屌到PK,直頭連OP都屌埋一份
依家只係有班擺明DEEN入坑既想扮古參,同有班對立廚帶風向アフィBLOG唔駛開飯咩
講當年呀當年播緊個時DEEN比人屌到PK,直頭連OP都屌埋一份
依家只係有班擺明DEEN入坑既想扮古參,同有班對立廚帶風向アフィBLOG唔駛開飯咩

當年臨尾兩集實況好評返你又唔提?
自稱島民會唔知ufo ubw周圍都俾人屌到反皮?
話人扮古參 依啲唔叫亂扣帽子 叫污名化
一堆人鬧就話個個都被帶風向
你講晒啦
問題就唔答 淨係喺度不停玩抹黑
答我啦 四倍速月下saber好有氣氛?
毫係危機感嘅Lancer追殺好緊張刺激?
ufo對氣氛塑造嘅毀滅性失敗要點兜?
危機感嘅Lancer追殺好緊張刺激?

原來慢動作開足BGM炸就叫有氣氛
我又真係唔知DEEN版大狗追殺有咩緊張
槍又慢又hea,仲搞到好似士郎跑贏大狗咁
月下saber咪兩邊都係照抄game cg,講到好有分別咁;先入為主覺得要係到完一集先叫正常,但根本講唔到咩理據就話唔夠氣氛
冷靜少少,我冇點名講人見講開從前我又講下ja
我都冇興趣同俄搞埋d不毛之爭
反正龍門任你搬標準就有兩套,駁唔到既就當睇唔到
你有你對fate追求爽快感,我有我陰陰嘴笑間中撚下狗大家happy
下次幫deen抬橋咪淨係讚下音樂呀人設呀d好主觀既野咪算囉,何必加鹽加醋比位人入搞到臉紅耳赤
ot下,話說今次fgo生放送有官方水管版,nico既存在價值
ot下,話說今次fgo生放送有官方水管版,nico既存在價值

睇最高貴既nico民彈幕
利申:白金

原來慢動作開足BGM炸就叫有氣氛
我又真係唔知DEEN版大狗追殺有咩緊張
槍又慢又hea,仲搞到好似士郎跑贏大狗咁
月下saber咪兩邊都係照抄game cg,講到好有分別咁;先入為主覺得要係到完一集先叫正常,但根本講唔到咩理據就話唔夠氣氛

deen大狗探頭撿肥皂 叫冇氣氛?
月下saber明明係靜態位 但偏偏趕頭趕命趕住開打
依兩個場景都用唔適合嘅節奏做
咁叫做冇理據?
冷靜少少,我冇點名講人見講開從前我又講下ja
我都冇興趣同俄搞埋d不毛之爭
反正龍門任你搬標準就有兩套,駁唔到既就當睇唔到
你有你對fate追求爽快感,我有我陰陰嘴笑間中撚下狗大家happy
下次幫deen抬橋咪淨係讚下音樂呀人設呀d好主觀既野咪算囉,何必加鹽加醋比位人入搞到臉紅耳赤

好波
今次又話人亂搬龍門
亂扣帽子功力甚為了得
睇完ubw 真心覺得紅A好鬼型
其實我想講真係叫人接觸FATE動畫既話

應該要睇06先,係就係畫面差左少少值不過係FATE改編動畫既起點黎

最緊要係睇FATE無由理叫人淨係睇UBW一條路線

睇完UBW返轉頭睇06一定會飛住黎睇

淨係憑畫面黎判定睇唔睇個套動畫都唔好話自己係廚

AIR畫面咁肉酸今時今日咪又係大把人推薦大家睇

有時歷史意義重大既野應該要被重視

好似次次講親睇GUNDAM都唔會叫淨係睇00 or 鐵血唔睇元祖咁啦
睇完ubw 真心覺得紅A好鬼型
同土狼一樣咁柒老固
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞