THE IDOLM@STER /STARLIGHT STAGE [10]5th第一戰線陷落

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想玩....但唔識點download個app

an: apk
ios: 轉日本

首先,請問你係咩機

iOS

Ios:申請一個日本apple id, 係設定度-》itune apps store用日本個acc登入,佢會自動轉你去日本app store,之後search デレステ

而家申請個日本ID先, 唔明再番黎問唔該哂

扮住工等你,歡迎
原來今日立花理香生日

yes

睇佢篇blog 話今年終於還返晒獎學金 唔知有幾多 計落都還左5,6年

識睇日文

佢唔算少job接啦...還咁耐

頭先手痕就咁google 下博士獎學金中退 搵到有條友要還950萬yen
但都搵唔到太多料 我當佢除半都差唔多500萬yen ………

嘩屌佢PSYCHOLOGY PHD 高材生

讀埋先開始聲優活動啦 聲優又唔係水著女優趕時間出道
即係佢有專心做一世聲優既覺悟

又諗起果篇報稱係佢寫既論文
原來今日立花理香生日

yes

睇佢篇blog 話今年終於還返晒獎學金 唔知有幾多 計落都還左5,6年

識睇日文

頭先手痕就咁google 下博士獎學金中退 搵到有條友要還950萬yen

做呢行想搵到淨係夠養自己都唔易

首先,請問你係咩機

iOS

Ios:申請一個日本apple id, 係設定度-》itune apps store用日本個acc登入,佢會自動轉你去日本app store,之後search デレステ

扮住工等你,歡迎

如果想課金使唔使日本信用卡黎開個日本APPLE ID

通常都用itune卡?好似平好多
原來今日立花理香生日

yes

識睇日文

做呢行想搵到淨係夠養自己都唔易

做這行真係要好有決心

首先,請問你係咩機

iOS

扮住工等你,歡迎

如果本身有個apple id又有日本信用卡可以就咁轉做日本
課金好似唔一定要日本信用卡?

首先,請問你係咩機

iOS

扮住工等你,歡迎

Itune咭方便,但之前好似見過這兒有人話可以用香港咭課⋯⋯我就建議日本itune card唔駛煩

首先,請問你係咩機

iOS

扮住工等你,歡迎

如果本身有個apple id又有日本信用卡可以就咁轉做日本
課金好似唔一定要日本信用卡?

唔需要
瘋狂買咭派

以前用ライトキス型
而家轉左投げキッス型穩好多

又搞美嘉

用開ライトキッス

iOS

扮住工等你,歡迎

通常用開信用卡....如果一定要日本信用卡就唯有買ITUNE卡

等睇其他巴打回應信用卡問題
首先要DOWNLOAD到ITUNES先....唔知點解洗完機之後ITUNES永遠DL到一半就自己停左唔繼續DL

可以唔經itune開日本acc,不過係以前的方法,而家唔知得唔得:

去是但一個日文app的日本官網,按佢個download,部機會進入申請日本戶口的頁面

iOS

扮住工等你,歡迎

通常用開信用卡....如果一定要日本信用卡就唯有買ITUNE卡

等睇其他巴打回應信用卡問題

應該淨係轉個account做日本account先要日本信用卡
download完game就轉返做香港account都玩到課到
另外JCB都會俾apple當係日本信用卡
搭單問
Cg 中左大阪場
eplus應該點樣比錢...

carry唔carry 無所謂
反正而家係日本可以順便幫你入金
計返匯率就ok
你有需要嘅email比detail 我
開咗個新email
iamsoopyup@gmail.com

巴打就是緣份
其他巴打有需要都ok前提我仲夠錢
如無異議在下準備開新post
如無異議在下準備開新post

原來今日立花理香生日

yes

識睇日文

佢當年係響大阪做類似local idol 既活動 有regular 電視節目 個時仲係半工讀

開始有得去東京之後就似係頂唔到來回關東關西仲要讀書既生活 所以先決定退學
佢做聲優冇記錯係已經退左學之後既事了
原來今日立花理香生日

yes

識睇日文

佢當年係響大阪做類似local idol 既活動 有regular 電視節目 個時仲係半工讀

開始有得去東京之後就似係頂唔到來回關東關西仲要讀書既生活 所以先決定退學
佢做聲優冇記錯係已經退左學之後既事了

local idol...係咪即係好似普通女高中生要做當地偶像咁樣

類似啦 但出道原因又唔同佢

你當佢係一個響大阪做活動多既雜誌model 得閒可以上電視唱下歌咁
開得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞