香港機場保安(AVSECO) 討論區

161 回覆
1 Like 48 Dislike
最緊要埋到好位
我見有 d 好撚得閒
4, 5 條友團埋吹水
基本上所有機場返工既都唔like班垃圾
甚至自己友都一樣
aa嫌班人廢幫唔到手仲要加重佢地負擔
特警當佢地on9成日r fd 做

正常人三個月內一定resign
面完試 做完驗身 過左1個禮拜都未有通知係吾係冇左啦
permit office 入面D人係咪AVSECO?
其實都係一個稱呼, 如果上級無料到, 咩sir/madam都係廢嘅.
我就無FF過, 都係打份工, 準時返工放工出糧就算~!
無嘢做就揾同team同事吹水或者望下飛機,
時間好快就過....
喺機場, 係你未見識過咩叫做「低處未算低」...
Airline推車的姐姐, 掃地的哥哥姐姐, 拉車仔的同事.....
但無咗呢班人, 大家每次嚟機場坐飛機又會咁爽咩?
以我部門計,
9小時或以下計假期,
9小時以上公司會按時薪買鐘出糧
打風暴雨可以搭機鐵,
無機鐵返咗工走唔到(好似上次山竹), 之後計OT
受客同飛雞氣 (呢樣嘢係相對的, 我覺得大家互相尊重嘅姐, 我哋唔會同啲客嘈, 反而會話俾佢哋聽我哋只係幫緊佢哋, 因為就算佢嘈, 浪費嘅係佢哋時間, 最後搭唔到飛機的係佢哋, 對我哋無影響; 同埋就算佢嘈都無法改變香港的航空法規)
民航處CAD都唔係管機場保安的事, 佢哋係搞涵蓋式的事, 大家各有各做
我哋同機場警察係互補的, 都係做嘢姐, 又唔係做人世~
老中青都有, 睇你口味啦, C兄
我唔洗我老母安慰, 因為見到你不舉已經老懷安慰~!
C兄你見到嘅我公司另外一個部門, 唔關我事架~
屌你老母。乜撚嘢不舉,死弱智升左職未
AVSECO 要去到咩位先有 4 皮野月薪
經理級以上~
如果你有大學學歷, 可以係入職後參加經理培訓計劃
積返啲陰德啦.....你條打手,全機場撚賤就係你地哩班人,話人地推車姐姐同其他同業身分低!人地可能人工唔夠你地高!但全地受其他同業尊重!貴公司?成班以為自己高人一等!但連航空保條例都唔識!公司唔夠備而家阿豬阿狗都請返黎!又上黎呃啲畢業生入去浪費青春!
P牌大家都知你開個account 上黎暑假呃細路啦!
想問下assistant manager有乜野做?
扮工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞