香港機場保安(AVSECO) 討論區

161 回覆
1 Like 48 Dislike
垃圾工一份
後生嘅去考紀律部隊,係市區返工好過
求其市區做份工都15k啦呢家,洗鬼走到機場做埋啲濕鳩外判公司仲要咁遠咩

你話老弱殘兵就話冇得簡姐
以前做過AAD 戶外工作+shift
假又少,人工又少
根本就差佬退休俱樂部 冇前景可言
最少要中六
咁你做紀律部隊都係咁架啦
就算去考紀律部隊,你做散仔,自然行先死先,做警察嘅就打市民,做消防嘅就每日玩火,做海關就同做保安差唔多,做懲教你又無咁好體能。
15k嘅工當然易搵,不過你係咪一世做死散仔先?
樓豬幫AV做打手?
做avseco 升職果班全部小圈子
你啲呀頭咪又係全部退休紀律部隊 一入黎最少都3柴啦,不如我考完做到退休過黎做3柴好過啦。
下面班老襯底爛頭卒死擦爛擦對鞋頂到盡先升2柴
係咁好做既話 洗鬼長期請人咩 話咩配合發展先唔夠人 你公司長擺展覽館要請人 又派傳單 都請唔夠人 公司閪 文化閪
好笑 ,avseco 有冇房屋津貼/綠表?冇就算吧啦
搵份垃圾工同政府工比較 人唔笑狗都吠
如果紀律部隊同機場保安係差唔多既話
你地請人就唔會咁低要求啦

你都幾識講笑,你係咪想講想做死一世散仔就加入你地呀
入面個個當正自己係機場特警 大佬你保安嚟咋
又鐘意用埋啲印住警徽嘅permit 套 不過呢期少咗好多
返去行屍走肉戇鳩鳩過日晨
啱哂樓主呢啲廢人 唔怪之得 得15k
套制服夠不倫不類 扮機師呀家下

成日聽到班友sir前sir後咁
肯定成日ff自己係紀律部隊
跳point、起薪點、宿舍、工作時數已經贏曬

後生仔有學歷 坐寫字樓唔好?15k行行企企

同親戚講都比人笑做食蕉
食蕉成日ff自己係紀律部隊
講輪班紀律部隊同食蕉都要輪
點解唔簡份好啲
再講係要做食蕉15k,市區大把啦,仲hea
LM
Sh係乜
機場地底泥
OT點計
CAD乜黎
已扣老強?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞