香港機場保安(AVSECO) 討論區

161 回覆
1 Like 48 Dislike
又唔好咁講 , 牛唔飲水豈能讓牛垂頭呢? 呢啲嘢講緣份的
流失率大, 入職率都大, 但永遠追唔上機場的客運量和擴建面積
I’ve heard a bodyguard was assigned the head of security
你分分鐘高學歷過啲黑警掉過黎既毅進仔主任。
I’ve assigned my subordinate a laptop for his personal use
你班狗一日到黑阻撚住人做野就最撚叻
OF Course, 大學生大把啦~
師兄都係機場人? 係邊間公司做?
有諗過配副色弱con過左佢個test佢
無咩可能, 因為你入職前會去做體檢。
如果你色弱的話, 係無可能考到X光機操作員牌照
拎到長期服務獎未?聽講做一年就已經拎到.
我不時入機場,次次你班同事唔係玩電話就係到玩,路又唔睇叫都唔聽,成大車野成大板野咁隊正係到都睇唔到,唔係下下剎得切呀
叫大聲D又話人嚇死你,叫細聲又聽唔撚到,屌
自問做野都有禮貌,亦見過你地真係有禮貌果班,你都識講互相尊重,我試過比你班同事撚鳩我,推住架車成車貨係到,叫極都唔讓,另一次聽到條撚樣講明知有人係後面,專登唔讓開
同黑警一樣,你地係一個團體,一粒老鼠屎整壞一煲粥
岩出社會做過幾個月 PS部門D更西撚到 最早4點幾
人工係好pay開到違禁品又有獎金 不過斷六親無娛樂淨係夾到同team D同事去玩
入來做
好易升隊長
好命水升到三柴 主任
試過同佢地吹開水
佢地人工2萬4萬
13個月糧同埋額外年終bonus
一年機場收幾多保安費
低學歷做唔到警察
都算係一條出路
未,仲有排受
哈哈~呢個我唔知喎
咁咪好囉,等你無時間亂洗錢,變相幫您儲錢嘛~😆
同埋係度做無咁大壓力,又唔會違背良心去返工
得中二學歷做唔做到
老實講 有時同佢地吹水 佢地都算辛苦

有時要協助啲狗 衛生 海開 查落機人

之後班班機都要去停機位check行李

美國機又要額外查人

Check入境既基本唔會有停手

仲要佢地無高爾夫球車 所以一定要行

相處落佢地都好好人 仲肯講自己係機場做既趣事
入禁區過海關機到每次都見到有6-7個人 但實際做野得2-3個人

利申: 禁區做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞