感情專家 你問我答

118 回覆
3 Like 3 Dislike
點先可以同個朋友以上但戀人未滿既曖昧對象 (已經半年)進升一步
利申 絲

你諗下你地係乜原因先會咁
佢唔想所以扮傻?大家都唔敢開口先?唔敢拍拖?
如果係後兩者,其實可能只係差層紙 你行前多一步就得

搵個氣氛好少少既時機 直接拖落去啦
含蓄少少就用語言先啦
咩時機就要睇返你地幾大 做開乜⋯
見過後生仔 2個人露營又得 去沙灘睇流星雨又得
平時過馬路又得 旺角街拍果堆搵佢影佢會幫你排pose 問係唔係情侶就尷尬左陣答算係 之後開頭係攬最後係錫 又見過

但你係絲 我覺得你可以俾多啲暗示佢 有時男仔唔追個女仔可能係因為睇唔出個女仔鍾意自己 佢都係無動於衷你再諗要唔要主動出擊都未遲
拒絕左條仔 之後繼續做朋友先發現原來都幾想同佢一齊 點好?

最緊要手快啦
佢仲鍾意你就好簡單姐
有冇得係tg問呀 巴打?

@chuifung (無相)
岩岩分手 一直有挽回 係咪唔應該咁做 要等佢搵我 唔搵我就88?
唔知到底我鍾唔鍾意佢
其實感情愛情係咪可以培養
岩岩分手 一直有挽回 係咪唔應該咁做 要等佢搵我 唔搵我就88?

總要有一方主動⋯如果佢唔搵你咁咪永遠都無機
雖然你依加咁都唔覺得有機 理性咪係咁 但係你控唔控制到自己感情係另一回事喎 ,你控制到咪係囉,控制唔到倒不如唔好咁極端 ,拿捏好尺寸?

最緊要手快啦
佢仲鍾意你就好簡單姐

佢仲鍾意我 但係點講好
佢話佢已經放低左
但係又係度暗示“未來嘅野無人知嘅咁樣 你可能會同我一齊呢”
媽啊 我好亂啊屌

總要有一方主動⋯如果佢唔搵你咁咪永遠都無機
雖然你依加咁都唔覺得有機 理性咪係咁 但係你控唔控制到自己感情係另一回事喎 ,你控制到咪係囉,控制唔到倒不如唔好咁極端 ,拿捏好尺寸?

佢已經講到無心機一齊落去 我已經盡哂力去挽回過呢段感情 係咪已經無機會?
同男朋友一齊左個幾月
我好愛佢 但佢成日對我好冷淡
tg隔成日先覆(我同佢喺tg chat的
出到黎見面佢又唔會即刻拖實我
依個禮拜直情冇見冇乜聯絡
咁代表啲咩 我有冇咩可以做
thx巴
同男朋友一齊左個幾月
thx巴

散得
識左半個月 曖昧緊 有身體接觸 佢話需要時間 點speed up 定係等落去就算
同男朋友一齊左個幾月
thx巴

散得

但一齊左冇幾耐咋喎我唔想咁快
同ex表白但佢話太快,係咪有機?應該點做?
(絲)
同個朋友識左兩年
日日wtsapp
但平時好少約出黎
最近唔知點解做咩沉沉地船
佢又有女朋友 我又自知同佢無咩可能發展
但又日日係咁同佢傾
好難受
個女仔日日都會主動搵我 有次我忙無應佢 佢就隔一個鐘就問我係咪唔理佢好緊張咁 之後我應返佢佢都話以為我唔彩佢

但係我搵佢佢都會藍剔我幾個鐘 又唔會特別解釋下 係咪比人玩緊
同個女仔 我1個月冇找佢whatapp傾計 有咩話題可以在傾返?
同個男仔一齊去日本,幾日同一個間房都冇事發生,佢係咪冇可能會中意我?
利申 真絲

好難講 太多原因啦 實有既

原本都當朋友
只係咁岩一齊有假又買到機票就去
點知去完覺得佢原來好好 就沉左船

佢有話過當我好似細妹
我仲有冇機會

Flirt下佢睇下咩反應⋯

再唔係真係好鍾意就改變下自已過一排先搵佢
比另一種感覺佢 同埋順手試下佢會唔會係咁搵返你(如果完全唔理擺到明呢刻對你無興趣)

佢一向日日都會同我wtsapp,
就算冇咩特別野講, 日日都會報到自己返工放工happyhour果d,
幾個月前佢有講笑話我咁耐冇拖拍就應該考慮下佢,但宜家就唔知點咁

巴打未覆
[quote]其實我覺得自己一向都對男朋友好好
花好多心思 過時過節會整下野 買禮物 (過千)
佢都對我好好 好肯為我付出 將佢番pt d錢都拎黎買禮物你我 就算後尾無番pt都會送野俾我
但係我地因為錢成日嘈交 因為我番既pt 人工高過佢 而佢就而家無番pt(因為特別原因)我地都係讀緊書
佢自己好介意我人工高過佢 而我真係唔介意 都唔想佢花錢買禮物俾我 希望佢花d心思就ok
最近我想買個袋2000左右 佢知道左 有d唔開心佢同我講
一黎 佢唔鍾意我買brand既野 二黎 佢覺得我買比自己既野 貴過買比佢既野
因為係情人節個陣 我有同佢講過話我今個月無咩錢 無番pt 所以淨係買左依d 都過千
我覺得好唔開心 佢好似用錢衡量我送比佢既野
同埋佢既捻法 令我好不解 佢搵pt唔多但肯洗曬係我身上 而我搵多d 所以送完有錢靜 佢覺得我付出唔夠佢多
加上我係女仔 我覺得男方付出應該多d (平時我都唔介意aa製)
我唔知到底係邊個問題

最緊要手快啦
佢仲鍾意你就好簡單姐

佢仲鍾意我 但係點講好
佢話佢已經放低左
但係又係度暗示“未來嘅野無人知嘅咁樣 你可能會同我一齊呢”
媽啊 我好亂啊屌

巴打返黎未
有個女仔keep住whatsapp九個月 有時佢hea覆斷左 佢隔兩三日又會自己開topic撩我傾計 佢間唔中就會問我幾時可以肥啲(我好撚瘦 17x 45kg) 係咪我肥返啲就有機
女仔點行出第一步而個男仔唔反感 即係主動打開話題 例子番工 公事個啲唔計

發現大家都好當局者迷 其實好多問題換下位諗就好簡單
點樣面對做返朋友嘅兩年前度
大問題分手 我提岀
佢熱情依舊
岩岩同ex復合,但佢成日好忙冇時間陪下我,而且我感覺我冇以前開心。咁岩分手個時,我同另一個女仔玩得好開心,佢好鍾意我,但我選擇同ex復合,再冇同佢聯絡。但我有時候會諗起佢,覺得同佢一齊幾開心,但我而家個ex佢好愛我,對我好好,我又唔忍心,但同佢一齊好有壓力。我應該點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞