感情專家 你問我答

118 回覆
3 Like 3 Dislike
男朋友因為放唔低ex要同我分手 我可以點做 想等佢 想復合

佢擺明唔鍾意你啦 你問十個 十個都係咁答你
你咁樣等 最後等到佢都唔會珍惜你

件事好複雜 唔會係唔鐘意我 只係唔夠

你介唔介意如果佢ex搵返佢之後可能會唔要你?
如果佢之後同你拍拖果時主動搵ex 你接唔接受到⋯⋯ 你罵佢都好似無用
不過既然咁鍾意⋯咪比個機會自己死心 最少你唔會後侮 但係唔好同佢講到明你等佢⋯佢會覺得你無挑戰性 無價值
之前有開過下post 想追既可以起我底
唉 之後約佢佢話忙present唔出黎
本身大家同學黎 情人節約到佢出黎睇戲食飯 出到黎都係普通吹下水咁無咩特別 返到去都有keep住傾
但之後約佢下個禮拜就話唔得閒要忙present 又無講咩日子先得 我話好啦 之後就已讀埋我
我諗都係放棄算

佢0男性朋友呢種反應唔出奇喎⋯ 傾佢感興趣果堆傾得興起再用佢興趣既野引佢出去啦⋯ 咁時間咪可以再夾
同個男仔一齊去日本,幾日同一個間房都冇事發生,佢係咪冇可能會中意我?
利申 真絲

好難講 太多原因啦 實有既

原本都當朋友
只係咁岩一齊有假又買到機票就去
點知去完覺得佢原來好好 就沉左船

佢有話過當我好似細妹
我仲有冇機會

Flirt下佢睇下咩反應⋯

再唔係真係好鍾意就改變下自已過一排先搵佢
比另一種感覺佢 同埋順手試下佢會唔會係咁搵返你(如果完全唔理擺到明呢刻對你無興趣)

佢一向日日都會同我wtsapp,
就算冇咩特別野講, 日日都會報到自己返工放工happyhour果d,
幾個月前佢有講笑話我咁耐冇拖拍就應該考慮下佢,但宜家就唔知點咁
本身大家同學黎 情人節約到佢出黎睇戲食飯 出到黎都係普通吹下水咁無咩特別 返到去都有keep住傾
但之後約佢下個禮拜就話唔得閒要忙present 又無講咩日子先得 我話好啦 之後就已讀埋我
我諗都係放棄算

佢0男性朋友呢種反應唔出奇喎⋯ 傾佢感興趣果堆傾得興起再用佢興趣既野引佢出去啦⋯ 咁時間咪可以再夾

你指咩反應?普通咁吹下水?
但佢轉變得咁快 搞到我都好頹
男人點樣做先算愛一個人
點樣可以好自如咁同返ex講野
而佢又一定會應我機
鐘意左公司女同事,佢有男友的。
當初佢主動wtsapp我大家展開私人對話,平時返工都係工作上交流多。
後來我地每日每夜都傾,對話有小小曖昧既。我自己都對佢有feel,有向佢暗示過我想點,但因為一次工作上既爭執,我同佢嘈左獲大既,我地個部門既人就知道哂原來我地私下咁close,繼而我想追佢/我鐘意佢件事就揚通天。有啲野我覺得可能都係個天想我地搞清楚個關係,之後我選擇攤牌,但無奈既係佢避我了,連Yes or No都冇去講。不過大家係公司見到面都會有eye contact,你偷望我,我偷望你咁。 請問係呢個situation低下,我仲可以點.....
點樣可以唔再同女朋友嘈交?
有時覺得摸唔到女朋友個心 定係自己安全感太低?
另外點樣升可以提升安全感?
另外點樣可以提升安全感?
同ex散左一個月
十一月中散 我一直到十二月中都有搵佢
十一月尾出過黎一次 但feel到佢好冷淡同專登疏離
之後越搵覆得越hea 成日個幾兩個鐘先覆一次⋯
其實都死死地心 但呢輪又想撩下佢講野睇下咩態度⋯係咪太犯賤

少少背景
一齊左兩個月
冇mutual fd
同對方住得遠
佢話我同男人太易fd佢接受唔到
都幾大男人
再搵係咪盞攞黎賤
我諗都係放棄算

你指咩反應?普通咁吹下水?
但佢轉變得咁快 搞到我都好頹

姐係所謂 我地覺得果堆 [正常應該點反應]
但係如果佢根本無男仔朋友 可能佢係根本唔識同異性相處呢? 最少情人節同你出黎你都唔係完全無機啦 , 你試下約佢個方法改下做傾好做咩(要佢有興趣) 之後先夾時間, 一係就大膽少少, 用呢個心態(反正都追唔到,咁咪試埋佢) 直頭問佢咩時間得, 一係就比兩個日期佢 例如 你想星期2 定星期5 ? (潛意識有少少用 去唔去 變左 邊日去 好似係)
如果係根本唔識同異性相處 可能你會因為對某個人有好感所以做咩都會出, 但係佢地可能未必
同ex散左一個月

少少背景
一齊左兩個月
冇mutual fd
同對方住得遠
都幾大男人
再搵係咪盞攞黎賤

性格有少少難夾喎 佢似無咩完全感, 所以佢應該都改唔到幾多(最多咪自己亂諗 唔話比你知 , 但係頂得幾耐?), 反而係你可以為佢改幾多 , 真係想咪唯有就下佢 最少都要開頭少D同男仔FD , 單獨出街 . 不過你地無mutual fd 咁佢一係你成日講 一係IG FB果D? ,咁一係自己注意下到佢接受到果隻程度.. 或者令佢唔知
同ex散左一個月

少少背景
一齊左兩個月
冇mutual fd
同對方住得遠
都幾大男人
再搵係咪盞攞黎賤

性格有少少難夾喎 佢似無咩完全感, 所以佢應該都改唔到幾多(最多咪自己亂諗 唔話比你知 , 但係頂得幾耐?), 反而係你可以為佢改幾多 , 真係想咪唯有就下佢 最少都要開頭少D同男仔FD , 單獨出街 . 不過你地無mutual fd 咁佢一係你成日講 一係IG FB果D? ,咁一係自己注意下到佢接受到果隻程度.. 或者令佢唔知 不過一撞到就算你地無野就實分手
另外點樣可以提升安全感?

搵多D野黎做分散下自己注意力...(有時未必係你問題 咁當然可能係你問題啦 )
叫佢出街同你講聲...你地大家肯咪得..呢d真係睇你地點夾

自己留意多D佢細節(咁你會睇得出佢鍾意你 細節扮得一樣扮唔到十樣 一百樣 )
呢到都冇人討論 得我係到9UP
身邊無女仔朋友……可以點
其實都差唔多成年,但每次諗返都覺得自己好委屈,同次次諗返都會眼濕濕
第一次拍拖,做咩都對對方好好,但最後綠帽收場比人飛
依家諗返起對方其實只係騎牛搵馬,識到個新仔就即刻毫無先兆飛起你同block曬你
分左唔夠一個月就同對方去旅行
每次諗返起到好唔開心,點解我個初戀會咁
大家都好毒點做下?
拒絕左條仔 之後繼續做朋友先發現原來都幾想同佢一齊 點好?
大家都好毒點做下?

約左幾次佢都出過
錫完冇一齊到 點睇
點先可以同個朋友以上但戀人未滿既曖昧對象 (已經半年)進升一步
利申 絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞