眾籌登報嘅最新進度!!

1279 回覆
6254 Like 7 Dislike
仲有YouTube/Google廣告系咪都可以考慮一下
多謝你地既付出
依家大概有邊幾份/國係確定登左?
THANK YOU SO MUCH
家樂巴打,多謝你地,可唔可受我一拜
支持FT, 亦認同巴打話tabloids > guardian. 成個city of london放工差唔多人手一份Evening standard先上火車地鐵
感謝你哋
借位一用

[如何叫醒60後、70後及80後]其實佢地都有激情過,只係唔記得左。我地一齊用呢首佢地熟悉既歌叫醒佢地啦!

https://lih.kg/1260016

剛參加完愛丁堡,同一位年長人士傾過...
佢話:「今晚個感覺使佢有點感動,懷念起64。」
我問佢:「果陣個情況係點?」
佢話:「都激動過架,頭先唱do you heat the people sing果陣有點果種感覺,但係我唔識英文。」
我再問:「咁你果陣唱咩歌?」
佢大大聲答:「愛自由,為自由!」
我心諗做咩突然講普通話...
佢仲話:「如果大台唱多次隻歌,會搵番d朋友一齊唱...」

番到屋企,搵番歌詞同片段,其實都想像到以前香港幾熱血。突然諗到,其實大台都可以唱下呢隻歌。
俾老一輩懷念下以前,叫番佢地出黎;
俾現在年青人了解下以前民主運動,讓佢地吸收經驗;
俾小朋友唱下歌仔,令佢地長大後會記得曾經同爸爸媽媽唱過呢隻歌!

https://youtu.be/DThpcMfL3dI

作詞:唐書琛    作曲:盧冠廷
為自由

騰騰昂懷存大志,凜凜正氣滿心間,
奮勇創出新領域,拚命踏前路。

茫茫長途憑浩氣,你我永遠兩手牽,
奮勇創出新領域,濺熱汗,卻未累,濺熱血,卻未懼。

愛自由,為自由,你我齊奮鬥進取,手牽手。
揮不去,擋不了,壯志澎湃滿世間,繞千山。

騰騰昂懷存大志,凜凜正氣滿心間,
奮勇創出新領域,拚命踏前路。

茫茫長途憑浩氣,你我永遠兩手牽,
去向縱荊棘滿路,濺熱汗,卻未累,濺熱血,卻未懼。

揮不去,擋不了,壯志澎湃滿世間,繞千山

揮不去,擋不了,壯志澎湃滿世間,繞千山。
pish
Push 辛苦曬你地
有冇人有英文版🙋🏻
(非登報,但會打印出黎,係外國舉牌)
即係幾號會登邊份? 係外國想買
辛苦了
支持

辛苦哂
我想知到new york time 即時出。我想買份留念
辛苦了,支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞