我係共濟會會員,你問我答。

1001 回覆
762 Like 213 Dislike
追咗十幾頁都唔係好明,
目的好似好唔明確,
唔駛搞到好似地下組織都可以做好人架喎。
立誓唔會背叛既兄弟會係好少
你地有咁多秘密儀式,點解仲要透過秘書先認到人??球場啲黑社會都識唸詩啦,唔通下下搵晒啲大佬出黎咩?
我諗大部分都係人都支持你想法

面對唔到自己既缺點,自欺欺人,最慘既係大部分人佢都呃唔到,大家都睇穿佢
呢點你睇下我同佢成串討論既正負皮已經知,證明大家係有眼睇

唔好話共濟會,一個人既器量如此,去到咩群體都只能係低級會員。有其他巴打講得啱,作用就係要黎交下會費only

如果真係要搵個人黎正視聽,希望可以搵個學習有成少少,有啲資歷既黎講。
Sorry no offense
個盒點解有英皇御準logo?英女皇係咪member?定菲臘親王係member??
ha, 巴打係高登個個教授?
搵左梁錦祥未
代樓主答:
英女王唔係member,Prince Phillip係Navy Lodge No.2612 Master Mason
你係會員 唔係應該知道共濟會歷史架咩
做乜要根據蘋果日報?
當比個reference 啫人地 唔洗咁緊張
睇落做左都冇咩特別咁
老實講,都唔知呢個會實際有咩作用。又話要做好事,仆街李嘉誠帶頭出納米樓,假平台。我睇唔到香港今日咩共濟會有做咩事幫下香港。做善事,不如做下義工好過啦。一班男人唔講政治唔講宗教。你地 慳埋開會啲時間去做義工好過啦。
入嚟有咩用?
有無係會入面傾過外星人,可唔可以分享下
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞