我係共濟會會員,你問我答。

1001 回覆
762 Like 213 Dislike
其實想知共濟會可以睇netflix套紀錄片
無乜咁神秘嘅嘢
請唔好亂答了。
Knights Templar (KT) Full Regalia Pack
咁撚型都有
成件事根本天馬行空又治標唔治本
例如當係xmen first class入面咁,你明知有個變種人操控咗隻遊艇,諗住去古巴挑起美蘇交戰,引發核戰,但又本住「不論政治」嘅理念,唔會出手阻止/避免(利用會員係各行各業嘅影響力)
啱,你個組織係個咁唔影響世界運作嘅情況之下,當然唔會有人想侵入去做高層再利用個組織喇,所以個組織先維持到咁耐(幾百年?)
但又講到要be a better man,用返上面例子,即係要等戰爭爆發之後,個會先組織下送糧送水去災區行動(甚至更low level)
得罪講句,咁咪仲無謂過中學大學啲讀書同好會
叻仔,唔差在答埋啦,HKJC點解會係你心目中係同類型會呢?

因為會有班人一齊刨馬經,算係一齊睇深奧術語開會?
成班佬一齊屌潘頓又跑假好有brotherhood ?
定係真心好覺得馬會係慈善機構好有益社會?
定係入完馬會可以 be a better man ?
你知唔知死神係好鍾意食蘋果?
Agree
你地有冇用暗網交流資訊?
照你咁講 所信嘅一定要係擬人化 好似你所講G.A.O.T.U.
咁如果我信嘅係 一切(包括創造者)都有一個最終起源
而佢係人類未能觀測 甚至乎可能無意識 類似奇點 咁又點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞