(重開) [整合] 所有29個功能界別選民資格 (合共35席)

580 回覆
631 Like 4 Dislike
金融界, 金融服務界係唔係諗都唔洗諗
你可以explore 下有無可能開到

金融界係無可能 因為只有 銀行同財務公司可以

而金融服務界就係 證券公司 貴金屬公司 等等 (唔肯定開倫敦金公司難唔難)
勞工界最易
唔好意思, 雖然唔知你清唔清楚, 但係要公司老闆先可以有一票?
已經係功能界別既選民請唔好轉其他界別 亦唔好轉超區 因為驚轉左會唔夠票 只有教育界轉去其他先有得諗

已經係功能界別既選民請唔好轉其他界別 亦唔好轉超區 因為驚轉左會唔夠票 只有教育界轉去其他先有得諗

重要既野要講三次
建議你感染身邊既人 同事等等登記做選民
團體票黎,唔係個人,即該公司既代表
仆街團體票真真係好難攪
勞工界共有 642 個登記選民,按《職工會條例》登記,在過去 12 個月運作的工會都可以登記成為勞工界選民
麻煩幫手推呢個
如何選用申請表格
請填寫表格 REO-41(“功能界別選民及/或選舉委員會界別分組投票人個人
登記申請表”),申請登記在這個功能界別及一個選舉委員會界別分組。
在以下情況,你必須填寫 REO-43(“更改功能界別選民及/或選舉委員會
界別分組投票人個人登記資料/取消登記或不登記於區議會(第二)功能界
別申請表”)﹕
(a) 如果你是一個已登記於傳統功能界別/界別分組的選民/投票人,而你
現在希望轉為登記於區議會(第二)功能界別或另一傳統功能界別/界
別分組;
(b) 如果你是一個已登記於區議會(第二)功能界別選民,而你現在希望轉
為登記於傳統功能界別
/界別分組或取消登記為區議會(第二)功能界
別的選民

請問係咪代表申請功能界別選民就冇得投超區? 唔係好識
1 (i) 開社團都要12個月
2 應該加批發及零售界,上面有人講點入會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞