[長文慎讀] 21號無論衝唔衝既人都一定要睇

1294 回覆
3058 Like 21 Dislike
推撚爆佢
各位好 阻阻大家
夢見好多人想開放日遊覽禮賓府。
但聽聞條斜路好危險,驚人多出現意外。
為安全著想,出席任何活動前,大家都有義務了解該地環境
希望各位唔好一知半解的情況下跟隨人流,造成危險。
===============
建議巴士路線及巴士站
【新巴】13 旭龢道 - 中環(大會堂)23B 寶馬山 - 羅便臣道
【城巴】40M 華富(北) - 金鐘(政府總部)
【九巴】103 竹園邨 - 蒲飛路

建議地鐵步行路線

===============================
禮賓府高空、地則及2018香港地圖懶人包
===============================

禮賓府地下通道新聞

樓主現時收集以下的資料及圖片,作學術研究之用 :
1. 禮賓府正確的出入口和閘門總數
2. 禮賓府旁舊樓梯及非行車小徑等Google Map無法標示之通道
3. 急救站、飲水機、洗手間或可設立急救站空地等休息位置
4. 野生犬隻出沒或聚居地點 (可以Google map mark比我最好)
5. 由蘭桂坊或香港動植物公園前往的最佳路線

歡迎加入討論: 圖解香港禮賓府旅遊路線
https://lihkg.com/thread/1241712/page/1
更多細節請用追故模式

最後,禮賓府係法定古蹟,落成年份為1851年,相當有歷史價值,係一家大細親子好去處,大家記得要遵守秩序,去之前記得做足功課等每年既開放日一到就一齊去啦平時無開放千奇唔好去呀
除咗火攻爆炸,其他推
Push
pish
依個正正係用油漆既目的之一 —— 解裝
想問下佔領左立法會之後下一步係點,
given that, 1.大口狗可以揀其他會議室開會
2. 射催淚彈入會議廳
個夢好暴力
認同要勇武
再推
Push
Push
幫推
立會唔係目的地,只係一個中轉站
失守就棄,轉攻其他地方
目的係要香港政府癱瘓,同逐一回應訴求
唔可以安於現狀
我今次真係含住淚咁推post
我呢幾日不停同人講 我好想世界和平
我希望大家都可以平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞