[長文慎讀] 21號無論衝唔衝既人都一定要睇

1294 回覆
3058 Like 21 Dislike
我代表自己既良心多謝你
Pushhhhhh
push
之前真係太冇部署
推一推
太陽花學運的確係無武器,佢哋攻入去有明確目的同意義。
加上佢哋係舊建築物,結構簡單,無咁四通八達,係攻打嚟講,難度係容易好多。
最重要嘅係,台灣係民選國家嚟,佢哋做嘅所有嘢都要同選民交代。
但香港政府只係傀儡政權,係唔需要向市民交代,咁如果記者跟唔到入去,無人拍低發生咩事,佢哋可以係密室入面到進行屠殺都係大條道理。

捉住林鄭做人質真係有用?佢唔係皇帝or 女皇,佢條命除咗對佢家人嚟講,對任何人可能都係毫無價值可言。要放棄佢同犧牲佢都係好簡單嘅事。
仲有一點就係,我哋沒任何地圖!究竟入面係咩樣,有幾多條路?幾多秘道,可以點樣走?可以話係完完全全無人有研究過,點樣攻到入去都係一個大疑問。

真係要攻係要好有策略咁去攻,仲要最好事前已經摸清摸熟位置,咩時間有啲咩人係到,咩位置可以匿埋,點樣可以進可攻退可守。
否則成班人攻咗入去,仲好似盲頭烏蠅咁四圍咁走,都唔知道做緊啲乜同去邊。

好老實講革命的話真係唔係咁樣玩法。
推一推
推!
拿我個夢冇鼓勵過人造成流血架
所有嘢以保護自己同大家為先,除非必要,真係除非必要
番茄雞蛋細細個最鐘意
推到個個都睇到
我可以講 比你衝到入去咁又點? 議會先係真正既戰場, 人民既力量係去support 議會 確保議會有人為真正既民意發聲! 如果呢一我地夾硬嚟只會為人垢病! 損失民意, 下屆立會輸梗!

立會再輸代表幾整個家拱手相讓比共產黨!

凝聚民意 對準選舉同議會 比壓力各界既議員先係王道
推!巴打好有心打咁多嘢
唔好俾佢沉
岀面好多廢post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞