廢中話你知點解唔可以再掟磚

531 回覆
2975 Like 86 Dislike
認同,今次個人認為係香港民運既啟蒙運動,我唔明點解成日有巴打話有成200萬人做咩都得啦。其實200萬人都支持既只係反送中,話咩要趁機爭取更多係騎劫左個遊行,真正支持勇武既可能2萬都冇。係好可悲,但事實就係咁。200萬中可能大半都係第一次上街,佢地冇可能即時同你勇武。
今次事件後其實真係要令更多人覺醒,爭取支持同進化,要知道印度獨立用左90年,對手仲係相對有人性既大英帝國,台灣亦用左幾代人去爭取民主。唔通香港幾次運動就會成功咩。
仲有唔好過份誇大612事件既影響力,要知道對手係泯滅人性既政權,人民死活根本唔會在乎。真正觸動到中共既好可能係台灣選情,世界關注,美帝既關係法同人權法 同G20。
個人係好尊重各位義士既,所以更唔想你哋白白犧牲。要知道當時機成熟時带領大家走係前面既只有你哋。可惜現時香港人政治智慧,政治參與度仍然低下,硬碰硬現時睇唔到勝算。
攻擊性武器
Push
正所謂士可殺不可辱,掟雞蛋唔會傷人之外又可以侮辱佢哋,而且寓意雞蛋對抗高牆,贊成掟雞蛋
[低武力和理非] 向住差佬掟咩好?
https://lih.kg/1241482

掟紙飛機, 就算俾班仆街差佬執番黎向我地掟, 義士們都無咁傷
狗有PR
Resistance都要有

Be water
發夢有人同我講千祈唔好掟裝咗油漆嘅水彈,因為對差佬無傷害,但會令佢地d鏡花哂而失去視野
*打唔入
屌都冇用,呢個係現實。

中產,有錢人先係社會穩定劑,特點就係保守,越有錢越,所以會支持民主黨經民聯呢d保守黨,亦者係所謂淺藍淺黃嗰班和理非和要返工不了的人。呢個世界唔係好多馬斯克同喬布斯鐘意衝衝衝去改變世界的有錢人。

建制之所以點解會贏到,你估全靠蛇齋餅糭同掌心雷咩,其實最後都係靠呢幾招

1.係咁屌民主派黃絲阻住地球轉
2.要返工,不了
3.港獨本土斷人米路
4 反抗就拉人封艇你屎都冇得食
5 工人得勢,資方收皮,冇錢賺

以前做野同過一個叫做富豪食飯,聲稱坐喺度乜都唔做每日收10皮,佢講一句我永世記得:坐得係度食飯的,個個幾十億身家,對我們來説,搵錢係最重要,最緊要係穩定,因為穩定先搵到錢,任何同錢作對的事,都係壞事,都係同我們作對。

所以你估老共真係控制到自由黨同經民聯咩,佢地都係成班搵食啫的人來咋,有着數咪過去共產黨度搵食囉。老共樓下係民建聯,工聯會係土共,其他都唔係根正苗紅。明未?
廚餘雞蛋可考慮,蛋汁仲可以防礙佢哋視線
屌你我個夢前提一直係差佬示弱
硬係要掉返轉講
如果發夢見到黑警再上防暴裝備再上槍梗係唔係咁玩
簡單啲, 總之唔可以兇悍過班差佬
廢中個老豆1967年暴動掟D乜

咁你而家個訴求又係乜? 撤回暴動定性呀屌你!
過左期同廚餘就唔再係食物
除非你會食
真係好撚煩 「和平係最大武器」
預備大量GOLF波, 到時齊齊打GOLF
所以樓上話乜野拉攏中産令佢地認同勇武咪得啖笑,根本立場唔同,憑乜要我在乎你觀感
遲早一日你付身家俾中共謀左,可能你勇過我呢?
Pushpushpush
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞