廢中話你知點解唔可以再掟磚

531 回覆
2975 Like 86 Dislike
呢個真!屋企廢老個個講到唔夠講都話總之掟磚唔岩!

發夢夢到612果日有人拎左堆磚去物資站,但義工好快宣布話唔要,叫人唔好拎,同埋運返去場外,所以真係唔排除有人想搞事(自己唔掟,但拎去物資站搏人掟或者俾記者影)
係, 呢個真係事實黎.

我老闆一樣係咁.
Lm
你屌都冇用,現實就係的而且確大部分香港人都係潔癖撚唔敢去癱瘓政府,唔敢去用民生作籌碼

所以先要諗仲有咩野我哋可以做

班警察示弱我地要比佢地更加示弱
有得dq, 仲講選舉?
又想捉鬼? d義士幾日前先幫你流血換黎政府讓步
講道理講左5年 想問香港贏左未
我就唔信夠膽dq成個非建制
推畀多啲人睇
agger
點樣睇到"割蓆係逼不得已"???
佢哋到時割蓆唔會逼不得已, 呢班人根本就唔buy掟磚, 只係班差佬仲暴力過掟磚幾百倍先上街, 佢哋鍾意企喺道德高地自我感覺良好, 睇清楚
616 617警犬都異常和平
故意搵啲散仔出嚟 人手又扮晒冇咩準備

肯定警犬而家想打無辜牌
想搏人衝 傷害到警察就可以打同情牌

所以希望各位睇定啲先!大家傾下策略
千祈唔好比位警犬搏到支持
就算係廚餘,都一定有藍屈你浪費食物
陰屍紙612有人掟咗
如果今日唔穩固立場,理清佢地嘅思維,開啟佢地嘅民智
他日只會幫對手養成一批更加有牙力(我當日都有去過!我真係有!系列)嘅割席廢中

依家可能有10萬,20萬,30萬手足
再有200萬嘅民意支持
但唔代表我地有足足200萬堅定嘅手足!

依家除咗快樂抗爭,和理非同勇武義士之外,仲有100萬首行族 佢地未搵到自己定位,唔知行完出嚟可以做啲乜,同當日一開始嘅大家一樣都好newbies 會迷茫!

同化全200萬嘅市民(個一位烈士唔需要再同化,respect) ,就係我地證明自己除咗團結同行動力之外,關心社會嘅一大證明!!!

如果真係一個都不能少,咁呢100萬首行族我地更加唔可以攤凍佢地嘅熱心!
佢有錢又勢力自然就可以施壓㗎啦
大劉施壓同你掟唔掟磚毫無關係㗎喎
普通中產施到乜壓呢?
將心比己,如果你已經有一定年紀同身家,又捱咗十幾二十年,自然想下半生安穩d ,見到d比較勇武嘅行動,就算有理由都好,都會覺得難接受。
你睇清楚啲啦!我話啲人自己唔掟!但就靜靜雞拎去物資站,仲要物資站離垃圾會九丈遠,要掟都唔係果個位啦!
郁啲都鬧人捉鬼!咁樣內鬥好咩?
係, 唔好再捉鬼, 好打擊士氣
推!
做乜都有人屈, 只係睇吓邊樣反感度最低
咁唔爭在同化自己做大陸人,然後
潛移默化大陸人反攻共産黨啦好冇?

一個唔用腦嘅人你點逼佢都唔會思考多過一步
要中産放棄乞民主只有焦土一條路

咁撚大個人要人教喎
負資產果下我等睇你班友一路喊一路鳩行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞