廢中話你知點解唔可以再掟磚

531 回覆
2975 Like 86 Dislike
FULL GEAR既話掉磚傷唔到對家,但又比對家有位入
唔洗割蓆
200萬人和平遊行已經完成左
唔會因為之後發生咩事而改變

亦證實左和平遊行政府係唔會理
大家出師有名
星期日再搞遊行搞到七一
依家煲緊中信單野
咁先可以傷得最小而又逼到建制同777驚

民陣要繼續呼籲人上街
不斷指777無回應任何一樣
磚 小心TK
認同樓主。
係乜野層面上backup左我呢?

2000000係咪保證到所有政治案嘅陪審團全部幫義工?
傳得呢張圖嘅人知咩料啦
義士*
民意
真係精神分裂㗎!
早一兩日咪有人放火嘅,結果條友俾人周圍d人打咗一身
差佬咁樣打你,又唔見佢哋夠膽捉一兩個嚟打㗎喎佢哋唔覺得自己暴力?
冇錯,果套野你黎鐵棍毆佢都打唔切
但視覺效果就好震撼
其實唔建議掟漆彈, 我地自己唔整紅色姐, 如果有鬼整左啲紅色液體/改圖whatever, 都係屈落示威者度, 到時你駁都駁到一口泡
推呀

理性呀大家!!!
屌睇電視都睇撚到掟乜埋去都俾黑警d盾擋撚哂, 但班港豬仲係咁話示威者好狼死
蕉皮 爛菜 雞蛋
最重要係量多 視覺要震撼
攻擊力係其次 無論掉乜都傷唔到差佬 仲要俾人話暴力
揀啲無殺傷力果啲掉就最好
美國有線新聞網(CNN)記者

(中文節錄)

問:為何要等到這麼久,在星期日大遊行之後,隔這麼久才回應。是否擔心明日再遊行?

林鄭:我並無考慮明日的事。
上個星期的遊行,大致上是和平,這就是香港。
在星期三,有激烈衝突,有暴力的情況,有人受傷,警員受傷。所以我才考慮,如何令社會恢復平靜,避免更多警員和市民受傷。
我需要問我自己、團隊,去考慮,我是最早去回應。
咁樣更加唔可以就佢地觀感而自我設限
89年事件不幸的發生在北京, 學生們冇美國背後枝槍對住解放軍.

今次好彩香港係國際城市, 依家仲係全世界風暴焦點, 又碰上中美貿易戰.

南海仲有雷根號同日本自衛隊指住解放軍, 習總敢出解放軍鎮壓, 就叫佢準備WW3 total war 啦. 不過total war前南方戰區(感謝某版友提醒改正)麻煩先食幾波空襲+戰斧先.
都係果句 唔好 會比人話浪費食第
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞