由小處到大局,逃犯條例的真面目。

892 回覆
2035 Like 13 Dislike
近年D惡法, 發展計劃都好鬼
掉返轉 建議大灣區既司法跟香港果套係咪太唔實際
巴士 要分清楚莊閑先
推啊
根本就唔應該大灣區融合
留名
lm
黑警冷血,林鄭殺港
無線新聞,出賣港人
睇返現況,到左今時今日咁嘅田地都唔撤回,大家都知道林鄭先冇咁好心為正義,更加唔會為所謂面子問題,佢寧可道歉都唔撤回,就已代表佢真係唔會撤,最多出盡口術留返條法例,等民意冇咁一面倒先拆件上。
如果依照依編分析,咁明日大嶼更加唔可以通過,淘空香港嘅庫房為咗起中共軍港,市民要團結一齊阻止
依份野,係唔係應該要比英美過一過目,好d?
已經感覺到,唔係上街遊行解決阻止到的level
可以係可以

要完整整理先可以,我近日都埋唔到電腦,用手機好難做得好。北京對南方特別廣東一帶控制力弱,事實大灣區架床疊屋之後,就可以安插更多北京親信。

大灣區唔係近10年嘅事,整個方略我記憶中零幾年已經聽到過放風,經過咁多年佢已經係中共對南方至南海多重政治目標嘅一個大計劃。林鄭佢依種狗係唔敢唔跟。

睇下,宜家風頭火勢,佢都要推明日大嶼上21/6立會。
發夢見到廣州親戚
都唔知香港一星期內發生咁多事
但講完之後佢地都會明白同支持

廣東人唔係唔想一齊行,係根本唔知
推! 唔好放棄!
有冇人可以譯做英文
有冇得譯做英文宣傳,再畀美國睇,逼佢取消關係法
實際啲立即取消兩制,開哂啲關口佢仲好啦。
最後一定係行獨立之路 先可以完全擺脫控制
可以,不過建議揾巴打譯,共產中文好難搞
事實上你講左佢地最終目標,有另一篇文過有一句說話我引用一「不是50年不變,而是50年不完全變」;可能有巴打講:取消兩制咁經濟咪PK?共產黨重要靠香港做白手套。

大家要先了解咩野叫黨性,權力比金錢重要,金錢比人命重要。留意一下中共近年決策就明白,明明一直十幾年搞西部大開發,結果一個「擔心」就搞新疆集中營,搞到新疆經濟玩完,黨性,維穩,權鬥,以上你我地學習嘅現代西方文化中好難了解到。

大家又諗清楚,逃犯條例目的係唔係打破香港同中共國內
之間本來存在嘅司法間隔,取消兩制,其實已經做緊。
需要亞洲民主國家支持,請大家再不喜歡都要向台灣、日本、南韓要求支援。美國太遠啦,如果中共係南美,佢地俾人滅在九世。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞