聽過朋友最荒謬既大話係啲咩?

383 回覆
68 Like 1 Dislike
有次成堆朋友玩大話骰,我叫六個六
有個friend 個女朋友叫左六個七

呢個貼體
成日話小學舊址二戰時期係亂葬崗
但係以前都未填海

巴打你住馬鞍山?

我以前間小學都有人咁講過
有個朋友話瞓教之前諗住一個咒語就可以入去一個好似哈利波特個d魔法世界 仲要周圍有其他朋友都話成功入到 咁我又想入去見識下我就問咗好耐先比過咒語我 但之後試咗兩日唔得問返個個人 佢話:你資質唔夠所以入唔到
約左男朋友去街 出門口打比佢問佢起身未
起啦起啦 起左身啦(發老脾語氣)
話自己同左個有錢女一齊
之後話搭佢架直升機去法國
之後我地成班話 記住買手信喎
都知佢吹水 尻下尻下
過一兩日 有fd見到佢係球場踢緊波
之後問佢唔係去左法國架咩
佢就話同條女鬧交無去到
Fd:我地絕交啦
我: 點解啊
Fd:因為我老豆老母話你考第一 唔准我同你做friend
我: 咁我地喺學校入面先一齊玩 出到校門扮唔識咪得囉
Fd:唔得啊 因為佢地會揸車喺學校外圍兜圈視察同走入黎倒垃圾去監控我地有冇一齊玩架
約左個朋友 幾個人係佢樓下等左好耐 忍唔住打比佢

我:屌你 做咩咁耐都未落黎
朋友:幫緊老豆斬雞

打緊老飛炸
識得有個人話 佢屋企用太陽能發電

Fd:唔得啊 因為佢地會揸車喺學校外圍兜圈視察同走入黎倒垃圾去監控我地有冇一齊玩架

巴打好慘 無啦啦做乜要絕交?
小學雞嗰陣時 有個朋友同我講 佢見到有隻龜識得自己企起身
話自己有絕症
得返半年定一年命
成班同學連老師搞左個歡送會咁樣既野
發現原來9up

之後點 咪好尷尬囉
話自已個啊爺係將軍
但計翻二次大戰完嗰時佢啊爺都得十歲左右
初中時買左隻倉鼠
因為未買籠同倉鼠糧所以比個有養開嘅朋友養住先
個時隻野用個細盒仔裝住比佢
之後返到屋企佢打黎話因爲廢事隻倉鼠抖唔到氣,所以攞刀係個盒仔想開大D個窿點知唔小心插死左佢
到宜家都唔知真定假

當住我面同屋企人傾電話話唔方便兜埋我 點知電話響

之後你有冇再同佢做朋友
阿爺係我9歲果年比日軍殺左

聽過

有咩問題?

係咪想講阿爺9歲比日軍殺左

呀媽報細數呃左我十幾年

same

same here
同我講:其實你都幾靚仔
中學有個女仔成日話自己識好多名牌又好多名牌野 之後我地就作左個懶係法國既名問佢
我:吖xxx你有冇聽過xxxjneksnekx亂讀)依個牌子 想知好唔好用
佢:梗係有啦 我媽咪有依個袋呀 質地幾好架
我地成班
得係處女
請樣野你知,不過唔好同人講
點呀?
雜仔黎左香港
邊個雜仔?
習近平習仔,琴日先同佢開會黎
...........
唔信?我有相,你等等
(成班個樣由 > )
丫,唔係呢部電話,下次俾你睇

廿幾歲仲係低鳩能咁
成日話自己同人夾緊份做生意
下個禮拜就幾百萬身家咁
Fd搭fd識 唔算好熟
中學上緊堂用133玩9個同學電話,明明男仔打俾佢,佢走去同人講啲女又打黎真係好煩,7撚到核爆

巴打好慘 無啦啦做乜要絕交?

小學雞嘅話
絕交真係可以無原因
中學有個女仔成日話自己識好多名牌又好多名牌野 之後我地就作左個懶係法國既名問佢
我:吖xxx你有冇聽過xxxjneksnekx亂讀)依個牌子 想知好唔好用
佢:梗係有啦 我媽咪有依個袋呀 質地幾好架
我地成班

話唔定真係有呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞