(重要必睇)下個戰場係民意戰

1064 回覆
6150 Like 15 Dislike
而家好多媽媽中產都企喺我地個邊,呢批最重要就係保護個細路,所以我地要表達多啲關愛,秩序,最梗要係展示其實我地係反梗咩
求下班和理非唔好再屌勇武派
目標一樣 勇武派仲咁大犧牲
求下你地至少唔好插勇武派
民陣搞既遊行最後又係佔中2.0。根本對政府無壓力
吸收5年前失敗經驗

已經好多人被捕被打, 代價好大
唔好令佢地嘅努力白廢
呢刻警犬個朵臭撚到仆街
係時候打贏呢場民意戰!!!!!!
推呀記得叫埋諗住出既手足唔好出
認同你既睇法

唔係話勇武唔得,但香港主流民意仲未去到認同勇武係解決既方法,當只係得小部份人願意勇武既時候,佢地就好易俾位人入,最後變晒做犧牲者。

最慘係勇武派係社會運動係通常都係最熱心既一班人,如果就咁變晒做犧牲品,其實對香港人黎講係好傷。

當年陳巧文都企得好前,但民意未跟得上既時候,佢就變得企得太前,最後都被迫淡出社會運動。如果陳巧文係今日先出現,可能結果已經唔同晒,因為主流民意已經同當年唔同。
所以希望大家勇武還勇武,盡可能選擇啲唔好令民意逆轉既方法。老實講,同啲狗硬碰根本無勝算可言,俾你傷到一兩隻狗,但輸左主流民意,仲俾狗有籍口入義士暴動罪係真係好唔抵。
依家選擇和理非非既人應該要繼續出黎行引起世界關注,選擇勇武既可以繼續衝,但應該專注防裝多過攻裝,只要啲狗愈癲,但又入唔到暴動罪,民意就愈易向我地個邊流,最少萬一真係俾狗拉左都坐少幾年先啦。

最後,香港係民主社會 凝聚唔到民意係好難贏

預左俾人屌 但希望可以引起討論
記住 616先係大佬呀
近海和草地戰略價值低
你睇 對家 清場係執停車場果邊
所以真身其實係停車場入口

睇樓團 令班 賣港賊改由 中區驚署出黎
所以倒返轉,放天文台追蹤 賣港賊去向
逃亡車牌、路線等等
隨時預佢下次轉另一間驚署
天文台好重要,水炮車有無出動、喺邊
都可能好影響結果

做嘢要有針對性!
捉賊都要鎖定目標

年輕人,唔介意你學識啲計謀
要交棒比你哋
搵有成效方法去做

無人一出生就識
多玩戰棋game都係有意義!
最重要係留意 過版條件!

謀略係電影<十年> 要你學的關鍵

push
push
push
星期日係好時機
星期一就轉角色
Be Water My friend
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞