[廣東歌] 香港流行音樂討論 (14)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
仲有mag嗰首呢排都係咁loop
三個巨聲幫
洪生同MicNLM就收收皮先
李晧軒就的確唔差
可惜冇人脈冇大公司就註定冇人識...
不過華納大公司的確唔同啲,真係好識點包裝宣傳一個新人,你睇洪出黎個package真係完勝其他人
負皮數破紀錄未
+1
明明上個post都成兩個月先推爆

羅力威下星期一出新歌
what the fuck!!

就出慘情合唱歌 何婉盈預告一年內開騷

歌手何婉盈、胡渭康、黎明詩及陸家俊晚上到尖沙咀出席電影首映,何婉盈透露最近頻頻有歌唱工作,七月會擔任演唱會嘉賓,之後亦會做群星騷,問到會否開個人騷?她說:「我有咁意思,籌備中,但唔想開空頭支票,希望係一年內。(出新歌?)一定要有!最近李健達邀請我合唱,有廣東話同國語版。(有冇信心好似當年同曾航生首《再見亦是朋友》咁Hit?)呢首都係差不多,我幾首歌都係傷感,今次都係慘情歌。(有冇開始練歌練氣?)上星期開始上堂跳舞同健身,真係要Keep吓,希望上台可以瘦啲。」她大讚好友胡渭康及曾航生保養得宜,胡渭康更猶如吃了防腐劑一樣,自己都要努力Keep Fit。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190606/bkn-20190606075240799-0606_00862_001.html

屌 我每一次聽903播我都會即刻mute 條女真把聲已經唔算好聽 個歌腔仲要何其作狀 聽兩句都扯火
今個禮拜903第二
香港唱片商會銷量榜 Week 22 @ 2019.06.08
本週名次 / 上週名次 / 上榜週數 / 唱片名稱 / 歌手名稱
01 / 03 / 02 / 我好嗎?- 太陽如常升起 / 梁靜茹 (1 week no.1)
02 / 02 / 05 / 童話的休止符 / G.E.M. (2 weeks no.1)
03 / New / 01 / 音樂夏令型 / 譚詠麟
04 / New / 01 / 1029 / 陳蕾
05 / New / 01 / Aladdin / OST
06 / 01 / 22 / Senses Inherited / 張敬軒 (10 weeks no.1)
07 / 05 / 10 / The Album / 麥浚龍 x 謝安琪 (2 weeks no.1)
08 / 04 / 10 / When We All Fall Asleep, Where Do We Go? / Billie Eilish
09 / 08 / 18 / 但願人長久 / HANA 菊梓喬
10 / New / 01 / My Songs / Sting
903奶共奶到
李晧軒真係唔錯
明明想抱緊 好好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞