賣咗十X年眼鏡,你問我答(12)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
Blue sapphire 唔掂
原來有咁多牌子真係唔識
因為我好幾年前買,舖頭同我講hoya防花最好就買左
如果想要防藍光,最好清同防花,budget不限,巴打有無介紹?
或者對隻眼好既就得,有無咩推薦麻煩哂
平靚正試德國制羅敦司德
明達代理
唔扣關唔車爛你隻架已經要還神
旺角車
sapphire 360 同DVP 差唔多
你最多只會搵到原大片嘅厚度
爭好遠wo我覺得
放完假影張相比大家參考
間鋪話幫我換過副新眼鏡框
而家暫時戴返副舊眼鏡
但唔覺得有唔舒服既感覺
咁係咪代表新果副同舊果副既瞳距一樣?
我成日出海 又有近視
想配一副有度數偏光鏡
想問下jonathan paul呢個牌子鏡片係咪幾好?同埋去愛是美配好唔好架?
Thanks
請問長時間用電腦應該揀咩牌子既鏡片?
有時望得多mon會眼吉吉地同痛
筆直大約1000左右都得
度數唔深嘅話
essilor 1.56 blue uv capture
週圍都買到嘅平價選擇,唔質都唔錯
兩隻都戴緊
坦白講兩隻都一樣咁低反光
不過齋比低反光嘅話,都係差MV997少少
Mv997
想配全視線 大約400近視150散光 單鏡片幾錢左右
可唔可以講下眼鏡膠框可以係邊度買到 要屈到臂果隻 唔係淘寶個d玩具框
屋企人一邊眼視力得返好少, 另一隻眼就無事但有幾百近視

想問可以點配眼鏡會好D, 因為佢睇唔到果邊會影響佢整體視(淨係用好果邊+眼鏡就睇到) 有冇鏡片令佢無咁辛苦/ 遮左唔得果隻眼? 另一邊配返普通近視

唔該晒
有野想捐可以FB/TG搵我地香港自由之書阿

想支持某間發國難財的五金鋪,但又唔方便親自落去買水買衫? 入黎喇
https://lihkg.com/thread/1573714/page/1

[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書
通常一邊唔理 放棄佢
咩年紀?
視力有幾少?
你想批發咁買?
齋比低反光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞