賣咗十X年眼鏡,你問我答(12)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
想問下各位巴打驗眼加買眼鏡幾錢
有差唔多多兩年冇驗眼
想問下巴打而家間鋪係邊?
近視700幾度 散光150-200
雙非要幾錢?同埋佩幾厚好

之前係egg佩叫佢較過幾次都好飲對唔到焦咁
眼鏡中間又花左,睇野耐零零捨捨嗰度矇左
以為自己有病🤷‍♂️
好似對唔到焦
可以問你拿貨嗎
樓主,請問呢種斷有冇得救,大概幾錢
巴打 日日早晩用抹手液直接洗眼鏡ok?
可以呀,要睇下你要D咩...
1.67起跳
Egg眼鏡好多個金屬鼻托太出太長,又無得較
斷腳
想問越前國+300度近視同100度散光大約幾錢?
tg: @JeanJH
記住沖乾淨
push
多謝
呢排連我自己都無咩心機推post寫文,連ig都出少咗(當然有問必答)
香港出咗嘅問題,係前所未有咁大,我都有不少同學後來去咗做警察,唔知佢地點

依家個政府搞咩都一塌糊塗,我淨講民生政策,4000蚊派到天荒地老呢個全香港都知啦。醫療券cut眼鏡本身理念無咩錯,可惜仍然係解決唔到「害群之馬」嘅問題,2000配副淘寶架加對快達鏡依然係呃錢。同埋好多65歲以上嘅人其實都戴緊漸進,亦有買醫保,cut咗眼鏡呢part,佢地又受害。點解唔一收到投訴就要求經手嘅sales/optom寫書面抗辯,同埋紀錄在案呢,咁肯定有阻嚇力?我都諗到,班大官又會諗唔到嘅........

林鄭講撤回甚至辭職,都唔會有咩分別了
香港,現在就企咗喺時代嘅分岔口,god bless us, god bless hong kong。

p.s. new black johnathan出書,個人會買一本睇啦,以示支持
想問下塊面長 眼鏡係咪應該買鏡大D?
我都可能會買
想睇下點一日工都未打過開鋪頭
我都可能會買
想睇下點一日工都未打過開鋪頭
好多開畫廊嘅都未打過工
其實佢用呢個approach都ok
幾欣賞佢喺香港推廣手造眼鏡嘅貢獻
唔係
面長揀細d框會睇落無咁馬面
之前係度問過,好似有巴打係康怡其中一間眼鏡鋪做, 我想搵番佢個contact去配太陽眼鏡
我持相反意見
我自己都係長面,下巴勁尖,戴細框(尤其係方框)個下巴會好突出
我建議用梨型
豬巴想問問你如果近視200到250度左右,散光大約50

蔡司高清DVP coating 1.56做唔做到?
同埋大約幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞