: TESTING, 依道係阿波羅十鳩幾號, 收唔收到?

1001 回覆
426 Like 5 Dislike
痴撚線
: NASA 通訊測試
: PASSED
: 通訊衛星2號, 3號訊號正常
: 衛星數據輸出器(改)開啟
: 衛星2號, 3號 ONLINE
: 抗波場裝置開啟
: 抗波場裝置輸出正常
: 輸出率達30%
: 50%
: 80%
: 103%
: 抗波場裝置穩定輸出確認
: 廣播5秒後開始
: 5
: 4
: 3
: 2
: 1
: 較早前因為受到黑暗物質磁場所影響, 訊號一度受到干擾, 所以被迫中斷廣播. 我地嘅技術人員經已解決左依個問題. 我地終於可以繼續上次未完成嘅公眾匯報. 我係阿波羅十鳩幾號嘅發言人曳曳師令.
: 係阿波羅十鳩幾號成功進入黑洞後頭一小時內, 我地已經聽到一啲類似人聲咁嘅聲音不斷係我地船員嘅耳邊飄來飄去. 聽起嚟就好似啲冤鬼嘅哀號一樣, 依刻諗翻起都仲驚驚地. 但基於我地係一支科學團隊, 我地唔認為依啲係神鬼現象, 唔認為係幽靈亡魂嘅耳語. 正因為唔係神鬼現象, 我地嘅科學團隊就開始左一
: DISCONNECTED
: 通訊系統連線失敗
: 嘗試再接駁通訊系統
: 接駁失敗
: 通訊暫時中止
: 通訊系統修復中, 請稍候
有冇見到其他十連嘅巴打
黑洞嘅咁多位係想點?
笑死
真。好奇號現已導入出發程序
阿波羅十鳩幾號 Over
:煎。號崎號, 禾地上未蒸察到龜艦衛置, 請關鵰反蒸測裝置再與我地
:真。好奇號, 我地尚未偵察到貴艦位置, 請關掉反偵察裝置再與我地聯絡. OVER
: 3

表情撚

阿波羅十鳩幾號
反偵測裝置不能關閉 怕被敵國偵測到
本艦現正發出特別識別碼及任務資料
本艦 真。好奇號 目標係要救出阿波羅十鳩幾號離開黑洞
請貴艦確認任務資料再與本艦聯絡 Over
: 發現生命跡象在黑洞邊緣
:我係馬沙,我係馬沙。自護號會正式接手回收任務。阿波羅十鳩幾號收唔收到,收唔收到?

真。好奇號 有意回歸貴艦隊形 請發出進一步指示Over
監視器香左
報告:黑洞已到

*唔好再玩啦,好多野處理緊

: 真。好奇號, 請問你地有咩先進方法可以從黑洞內裡帶出一樣物件? OVER
: 真。好奇號, 請問你地有咩先進方法可以從黑洞內裡帶出一樣物件? OVER

本艦已經掌握到超光速技術
如果成功連接阿波羅十鳩幾號
會量子化之後再配合超光速脫離黑洞
現已傳送任務資料 Over

本艦已經掌握到超光速技術
如果成功連接阿波羅十鳩幾號
會量子化之後再配合超光速脫離黑洞
現已傳送任務資料 Over

補充一下
要穩定超光速技術需要上帝粒子(Admin 粒子)
在黑洞附近比較罕有Over
如果沒有上帝粒子 脫離率只有5% Over
: 真。好奇號, 我地身負極重要任務, 關乎到人類未來. 我地唔可以因為遇到阻礙而放棄, 香港有一個已經足夠. 我地已經諗緊對策, 你地嘅好意心領喇. 請盡快離開 EVENT HORIZON, 成船人翻到地球見到親人老死哂就唔係咁好喇. GOOD LUCK
: 真。好奇號, 我地身負極重要任務, 關乎到人類未來. 我地唔可以因為遇到阻礙而放棄, 香港有一個已經足夠. 我地已經諗緊對策, 你地嘅好意心領喇. 請盡快離開 EVENT HORIZON, 成船人翻到地球見到親人老死哂就唔係咁好喇. GOOD LUCK

香港已經沒救了 希望你地搵到方法Over
本艦決定留守香港Over
現已脫離黑洞外圍
全體Salute
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞