[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (37) 龍仔炒呀炒

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
兇宅陳列a6500 賣55xx, 假如有保養(未問)抵唔抵玩?
傾家盪產
無得試b40
gm冇後悔 除左會平d之外 應該會重d 大d就唔肯定
駁adepter 唔係對焦差咁啲咩
原來係手動
今日入左
而家咩價位呢
師兄s,如果zeiss 1635 f4影銀河同埋啲建築夠唔夠玩?如果差唔多budget定係我入laowa 15 f2好?同埋街鋪怕唔怕買⋯?利申新手A73⋯
下一步就入埋x1.4
f4影銀河有機會光圈唔夠
建築物夠玩

如果你追畫質+方便就1635gm
如果你唔介意定焦放棄方便 換大光圈+高性價比就laowa
如果你唔係真係會影銀河為主又冇budget又想方便就1635f4
The price in Europe is rumored to be around 999 Euro. I guess the US price will be something between $899 and $999.

咩玩法。。。
香港$7400算抵
A6300想買1670z
但呢枝拎黎拍埋片得唔得
定18105好d
新手唔太識野,已有sigma 三枝定焦
但一枝似樣既變焦都無,拍片又唔方便
香港都未正式出價
天祥一早有得訂啦。。。。
係,之前話6月尾/7月頭到
FB問過 要比少少訂
我買機跟2870kit 換左50.8
感覺定焦都唔算麻煩 走位同電話差唔多
我其中一個concern係如果laowa 15/2 我好似有一大段焦段無左⋯個心law law luen⋯⋯
如果係samyang 14嗰個同laowa15師兄有無好建議?雖然我好想買人生第一支Zeiss
1635f4 信我
dbxxx買16990連500萬寧coupon (自己上sony換)
成成 肥花都17300左右 凶宅18200
百x蘇x中資不買
想架不過用一排先
入都淨係入1.4
好多評測見d相2.0在70200gm上跌得好多
yes 1635/4銀河都玩到下
不過極光我估窄d(無試過極光)
講左$7400啦應該
鏡群呢。。
etz 又用唔到副廠
又肯定對得差過原廠,無咩實用價值

anyway 我買左其中一部了,希望個系統長命百歲
追焦同單卡真係呢代nikon 唯一罩門,雖然唔係差,但比sony 仲有距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞