[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (37) 龍仔炒呀炒

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
係啊
呢樣我唔清楚喇,我import晒先再揀
如果你試過gm會上癮 第一日帶佢出街街拍就中咗毒
之後手臂會越黎越粗
原本已經粗
等龍仔果支算,唔想健身
等龍仔 保守估計都要下年
請問龍仔支新wide出左價未?
我都有翻唔到轉頭既感覺
想問下Filter既話係咪得減光/偏光鏡同保護鏡幾種?
如果我影人既應該買咩filter? 定求其買個保護鏡就可以

想問多樣..增距係咪普遍x1.4 已經夠做? x2除左對焦會慢左之外仲會唔會有其他影響?
感謝
仲有一條問題
a7r3 既直倒係咪買副廠既就ok? 之前聽講話而家用唔到副廠所以上黎問下
以我所知 冇filter係用黎影人 反而你睇下洗唔洗買燈果d
至於保護filter就唔好求其 買好少少 b&w啦因為渣filter會影響影出黎嘅質素

增距普遍只會用x1.4 因為x2會慢同埋最主要係畫質會跌好多 依方面你可以上網搵下 好多人有做比較

直倒唔清楚 留返比其他人答
老老實實sony ig啲貼堂相好撚普通甚至唔靚
揀果條友係基於咩準則
有時我見係啲知名攝影師 但影出黎構圖都冇乜特別
好似行過隨手影咁
影人冇聽過有特別filter,除左sony支100mm鏡內置個bokeh filter
買個lightroom好似緊要d
【斯丹德电池盒适用于索尼SONY ILCE A73/A7R3/M3/S3 III A9微单相机配件A7III手柄拍摄A7M3手柄不含电池】https://m.tb.cn/h.eVxF1kn?sm=58d1cc 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥8QifYVRAIzO¥后到👉淘♂寳♀👈

依家需要用時用緊上面呢隻
3代機身呢隻牌子輕過meike
我72果陣用meike

呢隻無投訴
a7iii 有無出原廠mon貼
咪又係自己友係到打飛機
影多靚大有人在
仲有GND同埋光害 filter 睇下你題材想影乜 至少直倒 現在R3舊電用好耐 直倒未必需要既
一講起 罪大有個寵物拍泰比賽 小弟想參埋一份
我都有呀
不過見佢啲貼堂動物相就係好on9
求鳩其影到有貓有狗就post
係咪等啲人以為好hea影都拎到獎
目前用緊A6300 有支18105g 同 sigma30 其實大部分時間都夠用 但想買支微距鏡頭影下模型玩具 唔知各位師兄有冇推介
請問如果只能擁有3支定焦,有咩好選擇,不打雀,影景,影人,連人帶景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞